cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. január 27., 12:40

Szabalenka megvédte címét

A címvédő Arina Szabalenka nyerte meg a női egyest az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a szombati döntőben 6:3, 6:2-re legyőzte a kínai Cseng Csin-vent.

Megvédte a címét
Arina Szabalenka és Cseng Csin-Veng
Fotó: Nemzeti sport/ma7

A korábbi egyetlen találkozójukat megnyerő fehérorosz játékos hamar 3:0-ra elhúzott, és mivel félelmetes ütőerejére nem talált ellenszert 12. helyen kiemelt riválisa, 34 perc elteltével hozta a nyitószettet. A folytatásban a 21 éves ázsiai hat kettős hibát is ütött, a minszki teniszező nemsokára dupla brékelőnyben volt (4:1), s innen már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 1 óra 17 percig tartott.

A második Grand Slam-trófeáját megszerző Szabalenka pályafutása 14. serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 3,15 millió ausztrál dollárt kap.
Csenget vigasztalhatja, hogy hétfőtől karriercsúccsal a hetedik helyen jegyzik majd a WTA-rangsorban.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak van szlovák vonatkozása is. A junior lányok döntőjében Renáta Jamrichová didalmaskodott az ausztrál Emerson Jones felett.

Ígéret
Renáta Jamrichová (zöld mezben) és Emerson Jones
Fotó:  TASR/AP
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.