2020. december 19., 20:27

Sagan már nem lesz a Bora-Hansgrohe elsőszámú versenyzője?

A háromszoros világbajnok szlovák kerékpározó, Peter Sagan előtt új célok állhatnak csapatában az elkövetkező évben, amelyek a Tour de France-ra is érvényesek lehetnek.

Tour de France Peter Sagan
Fotó: TASR / AP

A Bora-Hansgrohe csapatban ugyanis a kiválóan teljesítő Pascal Ackermann lehet jövő évben az elsőszámú sprinter a francia körversenyen is, míg a szlovák klasszisnak inkább a nehezebb finisekre kellene koncentrálnia. Ezt egyelőre a Radsport News információra hivatkozva hozta le a szaksajtó, de a döntés érthetőnek tűnik, hiszen Sagan számára mindig is ezek a szakaszok jelentették az igazi lehetőséget, ahol meg tudta mutatni valódi erejét, s a kora előrehaladtával a dinamikája is más lett.

Tény viszont az is, hogy miután idén először nem nyerte meg a zöld trikót a Tour-on, amikor azt be is fejezte, a csapat ilyen jellegű döntése azt is jelentheti, a nyolcadik sprinteri elsőségről le is mondanak. A belső információk hiányában viszont az első versenyek mondhatnak majd többet a csapat terveiről.

A szlovák versenyző először január végén Argentínában küzdhet majd a győzelmekért az új idényben, amelynek programja természetesen nagyban függ a járványhelyzettől.

Szintén megcsodálhatjuk majd ezen a körversenyen a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome igyekezetét is, aki itt mutatkozik be új csapatában, az Israel Start-Up Nationben. Az Israel Start-Up Nation vezetői jelezték, hogy Argentínában nem az összetett győzelem lesz a cél első számú kerekesük számára. Úgy vélik, a nyolcnapos viadal tökéletes rajtja a jövő évnek, s Froome ott teheti meg az első lépést 2021 fő eseményei felé.

Az argentínai viadal általában nem szerepel a legjobb versenyzők versenynaptárában, ám a koronavírus-járvány miatt a hagyományos ausztráliai körversenyeket törölték, így a San Juan-i eseménynek megnőtt a jelentősége. A versenynek még nem ismert a teljes útvonala, jelenleg a nyolcból hét etapot jelentettek be. Általában hat szakaszon a sprintbefutók döntenek, egy szakasz zárul hegyi befutóval és mindig rendeznek egy egyéni időfutamot is.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.