Sagan az űrbe készül? - VIDEÓ

2020. november 30., 19:22
Rajkovics Péter

Peter Sagan számára a járvánnyal fémjelzett kerékpáros idény nem sikerült a legjobban, hiszen a Tour de France zöld trikóját nem tudta idén megszerezni, de jó kedvét ez sem szegte.

Tour de France Peter Sagan
Fotó: TASR / AP

Legújabb videójában a közösségi oldalán arról számol be, hogy nem csak az országúton, hanem a levegőben is jól érzi magát a háromszoros világbajnok kerékpározó.

A videó ugyanis egy vadászgépes utazását tartalmazza, amelyben arról beszél, már túl van a 7,9 G-s terhelésen. A "G" a gravitáció szóból származik; ez a Föld tömegvonzása, mely mindannyiunkra hat, értéke tengerszinten 9.81 m/s2 (értékadásnál, képletben "g" használatos). Utóbbi felel meg 1G-nek, ekkor testtömegünk pont annyi, mint amit otthon, közönséges személymérlegünkről leolvashatunk.

Sagan viccesen hozzáteszi, tovább fog gyakorolni és szóljanak neki, ha lesz hely a SpaceX-es küldetésen, mert szívesen részt venne rajta. Mi pedig csak megjegyezhetjük, hogy ismerve elszántságát, lehet nem is viccelt.

7.9g acceleration

Hey Thomas Pesquet, I pulled 7.9g in my recent flight in a fighter jet. It was a bumpy ride at times but I'm definitely getting better and I'll keep training. Please call me when there is a spot in a SpaceX rocket to the International Space Station (You can even put me in the cargo bay if needed...)

Posted by Peter Sagan on Monday, November 30, 2020