2020. augusztus 29., 16:02

Példa nélküli intézkedések a US Openen

A koronavírus-járvány miatt a szervezők egy sor példátlan intézkedésre kényszerültek a hétfőn rajtoló 140. amerikai nyílt teniszbajnokságon.

US Open 2020
Fotó: Facebook / US Open

Az idei US Opent - melyet tavaly 750 ezer szurkoló tekintett meg a helyszínen - zárt kapuk mögött rendezik meg. A jelenlévő alkalmazottak csak maszkban közlekedhetnek, a sajtótájékoztatókat pedig virtuálisan bonyolítják le.

A világ legnagyobb teniszarénája,

a 23 771 férőhelyes Arthur Ashe Stadion üresen marad,

de a legjobb játékosok saját VIP-páholyt kaphatnak benne a verseny idejére.

A szervezők a Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrummal és a versenyhotelekkel létrehoztak egy más sportágakban már alkalmazott „buborékot”, ami azt jelenti, hogy

a résztvevőket és közreműködőket hermetikusan elzárják a külvilágtól,

ezzel minimalizálva a fertőzésveszélyt.

Ha egy teniszező pozitív vírustesztet produkál, vissza kell lépnie a US Opentől.

A játékosok fejenként három vendéget vihetnek be magukkal a „buborékba”, akik az érkezésüktől számított 48 órán belül két orrváladékos mintavételen esnek át. Negatív teszteredmény esetén a folytatásban mindenkit négynaponta ellenőriz az orvosi stáb.   

Ha egy játékos engedély nélkül elhagyja a zárt zónát, a kizárás mellett büntetés vár rá.

Az engedély nélkül „kiránduló” kísérőknek visszavonják az akkreditációját. A játékosok csak edzés, mérkőzés és evés-ivás idejére vehetik le a maszkjukat.

Az öltözőkben egyszerre 30, az edzőtermekben 20 személy tartózkodhat. A résztvevőket két hotelben helyezték el, de a játékosok egyénileg is gondoskodhatnak maguknak szállásról. Ebben az esetben saját zsebből kell fizetniük a 24 órás biztonsági szolgálatot.

Az idei US Openen nem rendeznek selejtezőket, vegyespáros mérkőzéseket és junior tornát sem.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.