2022. június 5., 16:57

Őri Miklós pályacsúccsal nyerte a 111 kilométeres terepfutó versenyt

Őri Miklós pályacsúccsal nyerte a 111,1 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary ultratávú terepfutó versenyt, a győztes 11 óra 26 perc 3 másodperc alatt teljesítette a távot, melyet 4182 méteres szintkülönbség, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai nehezítettek.

Paulina Krawczak
A nők között elsőként a lengyel Paulina Krawczak szintén pályacsúccsal, 14 óra 16 perces idővel ért a szentendrei célba
Fotó: Archívum

A dobogó második helyére Kovács Dávid (11:54), a harmadikra Dittrich András (12:07) állhatott fel.

A nők között elsőként a lengyel Paulina Krawczak szintén pályacsúccsal, 14 óra 16 perces idővel ért a szentendrei célba, őt követte a romániai Fazakas Bíborka 14:32 perces és a lengyel Iwona Furtek 14:34 perces idővel, kevesebb, mint két perc különbséggel.

A Pünkösdvasárnap 0 órakor a szentendrei Duna-parton rajtolt ultrafutó terepversenyt hatodik alkalommal rendezte meg a terepfutás.hu.    A 4182 méter szintemelkedéssel nehezített, leghosszabb táv szintideje 20 óra, Dobogókő,

Pilisszentlélek, Pilismarót, Dömös, a Prédikálószék, Lepence, Pilisszentlászló és Visegrád érintésével, mind a kilenc ellenőrző ponton áthaladva kellett visszatérnie Szentendrére.

A két év kihagyással az idén újra megrendezett verseny teltházas volt, a négy távra 38 országból összesen 1700 futó regisztrált.

A Salomon Ultra-Trail Hungary a legendás, 161 kilométeres amerikai Western States 100 kvalifikációs versenye.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.