2023. július 23., 09:03
Frissítve: 2023. júl. 23. 14:04

Novák Katalin is átússza a Balatont, teltház a rendezvényen – KÉPEK

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján - a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével - a szervezők úgy döntöttek, vasárnap tartják meg a 41. Lidl Balaton-átúszást.

Balaton-atuszas-2023
A 41. Lidl Balaton-átúszás résztvevői megkezdik az 5,2 kilométeres táv teljesítését Révfülöpnél
Fotó: MTI

A halasztás után is csaknem telt ház van vasárnap a 41. Lidl Balaton-átúszáson, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök is teljesít.

Az esemény Facebook-oldalán olvasható közlemény szerint az úszás kezdetén gyenge vagy mérsékelt (10-20 km/óra), változó irányú légmozgás várható, a délelőtti óráktól délnyugati irányból kissé megélénkülhet (25 km/óra körül) a szél. Ezzel kapcsolatban a szervezők hangsúlyozták, "a hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyíltvízi tapasztalatot igényel - az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég", ezért felelős döntést várnak a résztvevőktől.
Kezdetben sima lesz a víz, később délnyugat-északkeleti vonulással mérsékelt hullámzás (20 cm hullámmagasság) kialakulhat"

- olvasható a tájékoztatásban. "Túlnyomóan napos, száraz, meleg idő várható, reggel a parton 20, délután 29 fok körüli hőmérséklettel. Erős napsugárzásra lehet számítani. A víz hőmérséklete 26 fok körül alakul".

A Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön a halasztás mellett döntöttek. A nevezések a vasárnapi időpontra is érvényesek, visszalépés esetén  - amelyet pénteken 15 óráig kell jelezni - a befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetik.

A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötvenszázalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.