2022. május 13., 08:17

Női ökölvívó-vb - Hámori Luca nyolcaddöntős

Hámori Luca győzelemmel mutatkozott be csütörtökön az Isztambulban zajló női ökölvívó-világbajnokságon, így bejutott a 66 kilogrammos kategória nyolcaddöntőjébe.

Hámori Luca
Fotó: Facebook

A nemzetközi szövetség közvetítése alapján a kőszegi tehetség a meccs elejétől hagyta riválisát, az ausztrál Jelena Prziovska-Strachant irányítani, és kontrákra rendezkedett be, amit jól csinált. A rivális ugyan néhányszor eltalálta Hámorit, aki nála sokkal többször ütött eredményesen, rendre jókor indította el bal egyenes-jobb horog kombinácóit, amit az ausztrál nem tudott védeni.

Az első menetet minden pontozónál a magyar bokszoló nyerte, aki a második menetben ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, kiválóan öklözött és komoly gondokat okozott riválisának. A meccs képe nem változott a menet közepéig, amikor félbe kellett szakítani a küzdelmet a szorító padlójának hibája miatt. Ezek után néhány percig várakoztatták a sportolókat, majd levetették kesztyűiket és eredményt hirdettek, ez pedig Hámori Lucának kedvezett, aki egyhangú pontozással győzött és lépett a legjobb 16 közé.

A törökországi vb-n korábban Szűcs Szabina (57 kg) és Dudek Beáta is kikapott az első meccsén és búcsúzott, a magyar csapat negyedik tagja, Nagy Tímea (81 kg) később mutatkozik be az indiai Pooja Rani elleni nyolcaddöntőben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!