Nem gondolkodik a visszavonuláson Froome

2020. február 26., 11:51
ma7 | MTI

Az év végén lejáró szerződése ellenére nem gondolkodik a visszavonuláson Chris Froome, a britek négyszeres Tour de France-győztes kerékpárosa.

Chris Froome
Fotó: TASR / AP

A hétszeres Grand Tour-győztes 34 éves versenyző több mint féléves kihagyása után az Egyesült Arab Emírségekben zajló körversenyen tért vissza. Az Ineos sztárja a cyclingnews.com szakportálnak azt nyilatkozta,

egyelőre nem foglalkozik a szerződéshosszabbítás kérdésével.

„Nyilvánvalóan hűséges vagyok a csapathoz, amely olyan számomra, akár az otthonom, hisz tíz éve ide tartozom” - fogalmazott Froome, aki arra a kérdésre, hogy az idei év után is versenyezni fog-e, csak annyit felelt: „igen”.

Froome júniusban a Tour de France-ra készülve hatalmasat bukott a Critérium du Dauphiné elnevezésű franciaországi viadalon: 54 kilométer/órás sebességgel lefelé száguldva nekiment egy falnak, eltörte a combcsontját, a jobb könyökét, valamint több bordáját is. Októberben kezdte meg a könnyített edzéseket, majd novemberben újabb műtéten esett át, amely során a csípőjéből egy fémlemezt, könyökéből pedig csavarokat vettek ki.

A brit sztár idei fő célja az újabb Tour-győzelem lesz, legközelebb pedig március végén a katalán körversenyen áll majd rajthoz.

Kövesse facebook oldalunkat is!