2022. június 23., 11:09

Molnár és Burián is elődöntős 200 méter háton

Molnár Dóra a hetedik, Burián Katalin a kilencedik idővel bejutott az elődöntőbe 200 méter háton csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Burián Katalin
Fotó: Burián Katalin Facebook-oldala

Elsőként a szám kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese, Burián teljesítette a távot, aki ritkán látható nehéz helyzetbe került, hiszen a futam alatt lecsúszott a szemüvege, amit tempózás közben kellett lerántania magáról.

Alapvetően amúgy is egy tartalékos úszás volt ez, de ezzel a mozdulattal teljesen kiestem a ritmusból, ez szerintem körülbelül egy másodpercet jelenthetett"

- mondta a vegyes zónában Burián, akinek célja egyértelműen a döntőbe kerülés.

A magyar csapat legfiatalabb tagja, a 16. születésnapját jövő szerdán ünneplő Molnár - aki szerdán a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett - egyéni legjobbjától (2:09.34) nem sokkal elmaradva, 2:10.88 perccel csapott a célba. A fiatal magyar úszó arról beszélt, hogy óriási élmény ennyi idősen egy világbajnokságon versenyezni és az elődöntőben szeretne tovább javítani az idején. Hozzátette ugyanakkor: tisztában van vele, hogy a riválisok sokkal jobb teljesítményre képesek és nem adtak bele még mindent.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.