Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. augusztus 17., 17:04

Marozsán Fábián: szeretnék meccset nyerni a US Open főtábláján

Mérkőzést szeretne nyerni az amerikai nyílt teniszbajnokság főtábláján Marozsán Fábián, aki karriercsúccsal a 82. helyen áll a világranglistán.

Marozsán Fábián
Fotó: TASR/AP

A 23 éves játékos csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatót, noha a korábbi tervek alapján már úton kellett volna lennie Amerikába.

Még nem jött rendbe a combomban keletkezett mikroszakadás, amely miatt a múlt héten nem álltam ki a Banja Luka-i elődöntőre, ezért úgy döntöttünk, hogy mégsem indulok el a jövő heti, winston-salemi felvezető tornán, hanem csak a jövő héten repülök az Egyesült Államokba"

- jelentette ki a Hajdúszoboszló SE sportolója, majd az MTI érdeklődésére helyzetjelentést adott jelenlegi állapotáról.

„Kezeléseket kapok, kicsit kevesebbet edzek, illetve minden nap elején megbeszéljük edzőmmel, Balázs Györggyel, hogy mennyi játék, kondi és kezelés legyen aznap - annak a függvényében, hogy miként érzem magam. Salakról kemény pályára átállni amúgy is mindig időigényes."

A májusban Rómában a világelső Carlos Alcarazt legyőző magyar játékos a nemrég befejeződött füves pályás szezonról elmondta, nem ez a kedvenc borítása, mivel salakon nőtt fel, mégis Wimbledonban vívhatta első Grand Slam-főtáblás mérkőzését.

A volt top 10-es David Goffintól kaptam ki, szerencsés vesztesként nem sokat edzettem előtte, de így is nagyon kedves emlék marad, mint ahogy például Umag is, ahol először indultam ATP-versenyen alanyi jogon főtáblásként. Most a US Open után az a cél, hogy közelebb kerüljek a top 50-hez, és challengerek helyett ATP-tornákon induljak. Nagy titkok nincsenek, amit csinálok, azt kell még jobban csinálnom"

- fejtette ki Marozsán Fábián.

Edzője, Balázs György - a korábbi top 100-as Balázs Attila testvére - közölte, a júniusi, perugiai tornagyőzelemmel kezdődött kapcsolatuk nem pusztán a teniszről szól.

"Fábi építése a cél, és elmondhatom, hogy felszálló ágban vagyunk. Csak apróságokban változtattunk az edzésekben, a napi rutinban, mert amúgy jó a kémia a stábban. Azt elárulhatom, hogy futni például kevésbé szeret Fábi" - tette hozzá nevetve.

Somogyi Zsolt menedzser is a kiváló hátteret emelte ki elsőként:

Egy hajóban ülünk, egy irányba haladunk, és egyszerre húzunk. Tudjuk, hogy nehéz évi 30-35 héten át robot üzemmódban dolgozni, de Fábi a legjobb úton tör felfelé a top 50 irányába. A US Open és a keszthelyi Davis Kupa után, novemberig nagyjából száz ranglista pontot kellene gyűjtenie a januári Australian Open főtáblájához, erre Kazahsztánban, Sanghajban és pár európai tornán lesz majd lehetősége"

- fűzte hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.