2024. március 29., 10:29

Marozsán Fábián: Nagyon élveztem az amerikai túrát

Az első játszmában még kicsit remegett a keze, a második szettre viszont már maximálisan felnőtt Alexander Zverevhez Marozsán Fábián a Miami Open ATP 1000-es torna negyeddöntőjében, végül azonban nem jutott el a tie-breakig, a német olimpiai bajnok kihasználta ellene 6:5-nél az első meccslabdáját, és 6:3, 7:5-re megnyerte a mérkőzést.

tenisz
Marozsán Fábián
Fotó: eurosport.hu

„Zverev nagyon jól játszott, rutinos teniszező, nagy ütései vannak, én pedig az előző mérkőzésekhez képest kicsit tompább voltam, ez látszott a mozgásomon, de mentálisan is érezhető volt, lassabban reagáltam az ütéseire. Hatalmasat szervál, és más szögben érkeznek az adogatásai, mint amit másoktól megszokhattam, ráadásul gyors is a tenisze. Ilyen kaliberű játékos ellen nem fér bele egy pici tompaság sem – nyilatkozta Marozsán Fábián a mérkőzés után. – Az első szett gyorsabban elment, merevebb volt a kezem, feszes voltam, nem tagadom, a meccs előtt, de még az elején is izgultam.”

A második szettre javult a játéka, és végig pariban volt a világranglista 5. helyezettjével. 5:6-nál azonban a meccsben maradásért adogatott Marozsán, rutinos riválisa pedig a szoros gémben ki tudta használni egyetlen bréklabdáját, így a meccset is megnyerte.

„Voltak szép gémek, és 50-50 százalékban győztem a ki-ki labdamenetekben, sikerült egy kicsit hátrébb szorítani és elbizonytalanítani, ezért volt talán szorosabb a meccs a szünet után. Nagyon furcsa volt az időjárás, szeles, de néha sütött a nap, sajnos van ilyen, meg kell tanulni alkalmazkodni, nekem azért még mindig minden új, Zverevnek pedig ez könnyebben ment, de neki sokkal több hasonló mérkőzése volt már. Örülök, hogy itt játszhattam, elképesztő mérkőzéseken nyertem, magasan rangsorolt teniszezők ellen, nagyon élveztem az egész amerikai túrát” – fogalmazott az első számú magyar játékos.

Arra is kitért, mit mondott neki riválisa a hálónál, mielőtt a pályán készített interjúban méltatta, ahol Zverev elmondta, ha Marozsán fenn tudja tartani a kiegyensúlyozott teljesítményt, akár top tízes teniszező is válhat belőle.

„Szimpatikusan, korrekt módon viselkedett, gratulált az egész amerikai túrához, a Miamiban nyújtott teljesítményemhez különösen. Hogy épp egy olimpiai és világbajnok, korábbi világranglista második teniszező mondta azt, hogy a legjobb tízben is helyem lehet, nagyon jól esett, talán jelent is valamit, bár én nehezen hiszem el ezeket. Próbálom megfogadni ezt, és keményen dolgozom tovább, hogy meg is tudjam valósítani. Én is sok sikert kívántam egyébként neki, elképesztő idénye van, remek játékos” – tette hozzá.

Elmondta, egyfelől jó érzés, másrészt nagy nehézség, hogy a világranglista legjobbjai tartanak tőle, sőt, készülnek rá, mert ez azt jelenti, hogy hiába van jelenleg az 50. hely környékén, így is számolnak vele, de épp ezért számolnak már a taktikai és játékelemekkel, amelyeket alkalmazni szokott, ami hátrány is egyben.

Immár eldőlt, hogy Marozsán hétfőtől a karriercsúcsot jelentő 38. helyen áll majd a világranglistán.

Marozsán az amerikai túrája során Indian Wellsben és Miamiban is kiemelkedőt nyújtott olyan top 50-es teniszezőket győzött le, mint a chilei Nicolas Jarry (23.), a dán Holger Rune (7.), az ausztrál Alexei Popyrin (45.) és a szintén ausztrál Alex Di Minaur (10.).

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.