2023. október 15., 18:16

Marozsán Fábián mégis elindul a jövő héten Antwerpenben

A korábbi tervekkel ellentétben elindul a jövő heti, antwerpeni keménypályás tenisztornán Marozsán Fábián.

Marozsán Fábián
Fotó: TASR/AP

A héten Sanghajban negyeddöntős játékos eredeti menetrendje szerint egy hetet Budapesten töltött volna, és csak egy héttel később versenyzett volna Bázelben.

Egyelőre próbálom felfogni, hogy milyen mérkőzéseket nyertem Kínában

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornának.

Óriási dolog, hogy két meccset is tudtam játszani a centerpályán, és olyan ellenfelet vertem meg, mint Casper Ruud. A keleti világ nem igazán áll közel az ízlésemhez, de kellemes csalódás volt az egész ázsiai túra. Utána kicsit együtt tudtam lenni a családdal, ma van az első itthoni edzésem, de este már repülünk is ki Antwerpenbe, ami egy bónusz, mert egyáltalán nem számítottam rá.

A világranglistán jelenleg 91., de hétfőtől már top 70-es játékos közölte, a helyén kezeli a helyezését, és még előrébb kell jutnia ahhoz, hogy challengerek helyett stabilan csak az ATP Touron versenyezzen. Most még a határon van, mivel kell játszania challengereket, ATP selejtezőket és néha ATP-főtáblákat is.

A januári Australian Openig az a cél, hogy bennmaradjak a 100-ban, és meglegyen a melbourne-i főtábla, ez most talán sikerült. Tervezem, hogy ha megengedhetem magamnak, akkor plusz egy emberrel utazom majd, aki lehet fiziós, masszőr vagy kondiedző.

A párizsi játékokról szólva elmondta, az utóbbi időben már motoszkál a fejemben az olimpia, és bár a teniszben nem ez a legfontosabb, azért nagy dolog lenne neki is és Magyarországnak is, ha képviselhetné jövőre a hazáját.

Edzője, Balázs György azzal kezdte, hogy

semennyire nem dolgozták még fel a sanghaji sikereket.

Leszálltunk a repülőről, elindultunk külön haza, de tíz perc múlva már csörgött a telefonom, és Fábi mondta, hogy valószínűleg felfér az antwerpeni főtáblára. Felállítottunk egy tervet, pénteken pihent, tegnap futott-kondizott, ma edzés, este pedig irány Belgium. Így aztán nem volt ünneplés, pihenés és barátokkal találkozás sem

- jelentette ki a tréner.

A korábbi top 100-as Balázs Attila bátyja kifejtette, nagyjából öt hónapja dolgoznak együtt Marozsánnal, akinek a lábmunkájára nagyon "ráfeküdtek", emellett egy kicsit a röptéjére és a nyesésekre is. De úgy érzi, az egész stáb csapatmunkája az, amivel tanítványa fegyelmezettebb és magabiztosabb lett, ezzel 5-10 százalékot talán hozzá tudtak tenni a teljesítményéhez.

Bízom benne, hogy Antwerpenben keddi kezdést kapunk a perui Juan Pablo Varillas ellen, de persze előfordulhat, hogy már holnap délben játszik Fábi. A sorsolást jónak gondolom, Varillasnak salakról vannak jobb eredményei, 65. a ranglistán, és nagyjából már feltérképeztük. Ha Fábi nyer, örülünk, de ha nem, akkor is megpróbáltuk, igazából ez most egy ajándék, hogy főtáblás lett. Megyünk előre, és várjuk, hogy mi sül ki belőle

- tette hozzá.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.