2022. február 15., 18:18

Magyar sikerekkel kezdődött a nemzetközi kick-boxos idény

Szép magyar eredmények születtek az év első, a magyarokat is érintő kick-box versenyén. A karlovaci Európa kupán 27 ország közel 1000 versenyzője indult, köztük 168 magyar versenyző. Az idénynyitón 21 aranyérem termett a felnőtt magyar sportolóknak – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

kick-box
Fotó: NVESZ

A verseny adta lehetőségekkel élve jellemzően több kategóriában is kipróbálták magukat a magyar versenyzők, akik közül akadtak, akik duplázni is tudtak.

Köztük volt a 2021-es esztendő felfedezettje, az októberi világbajnokságon nyert két aranyérmének köszönhetően itthon az év férfi kick-boxosának választott Száraz Gergő, aki Karlovacban is megnyerte a light-contact és a kick-light szabályrendszerek 57 kg-os súlycsoportjának küzdelmeit.

Ugyanebben a két szakágban a nőknél Boros Petra is valamennyi meccsét sikerrel vívta meg a 70 kilósok mezőnyében.

A korábbi világbajnok Bálint Martin a pointfightingban remekelt: két súlycsoportban is diadalmaskodott, emellett kick-lightban egy ezüstöt is begyűjtött. 

A formagyakorlat versenyszámokban a két elsőséget és egy második helyet begyűjtő Mónus Viktor volt a legeredményesebb.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.