2022. szeptember 3., 19:18

Magyar ezüst a zárónapon, sporttörténelmi siker

Egy ezüstérmet szerzett a magyar válogatott a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság zárónapján.

Magyar nagyhatalom
Illusztráció
Fotó: MTI

A Balázs Péter, Várszegi Vendel, Szász Tamás, Tamás Dávid összeállítású férfi csapat végzett a második helyen szombaton.

A nőknél a Hatházi Katalin, Rendes Linda, Májer Zsófia, Mezei Rozi négyes negyedik lett.

Az összes korosztályt beleszámítva a magyarok 21 érmet - kilenc aranyat, öt ezüstöt és hét bronzot - szereztek. Korábban soha nem volt magyar szempontból ilyen sikeres Európa-bajnokság - tájékoztatta az MTI-t a sportági szövetség.
Minden várakozást felülmúlt a csapat - összegzett Gurisatti Róbert csapatvezető, aki szerint történelmet írtak Gyékényesen. - A 21 érem ellenére úgy gondolom, hogy maradt még egy-két dobogós hely a válogatottban, de ne legyünk telhetetlenek."

A csapatvezető kiemelte, hogy az egész Eb alatt nem volt óvás, ami jelzi, hogy nagyon jó volt a szervezés.

Hírháttér
Mi az a tájékozódási búvárúszás?
A tájékozódási búvárúszás, mint ahogy az a nevéből is érződik “szabad vízi” sportág. A versenyek tavakban, víztárolókban, tengerben kerülnek megrendezésre. A versenyszámok során a cél a kijelölt pályán a leggyorsabb idő alatti végig haladás, amely teljes egészében a víz alatt történik. A versenyzők felszerelése az uszonyon és a sűrített levegős légző automatán (búvár palack) kívül tájolóval és méterszámlálóval egészül ki. A biztonságos versenyzést a versenyző derekára kötött biztosító bója teszi teljessé, amellyel jól nyomon követhető a versenyző mozgása. A versenyszámok között egyéni és csoportos versenyszámok is megtalálhatók.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.