2021. október 5., 12:27

Magyar érmek, köztük aranyak az erőemelők világbajnokságán

Tizenhét év után van ismét felhúzásban világbajnoka Magyarországnak - tudatta a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) az MTI-vel kedden az erőemelők svédországi világversenyéről beszámolva.

eroemeles
Fotó: NVESZ

A halmstadi viadalon a nigériai születésű Enahoro Asein 336 kilogrammos világcsúccsal szerzett fogásnemi aranyérmet a 83 kilósok között. A Westfit Gym Budapest SE versenyzője előtt 2004-ben Árvai Istvánnak sikerült felhúzásban vb-címet nyernie ugyancsak világrekorddal.

A junioroknál Bana Milán fekvenyomásban 225 kilogrammos teljesítménnyel lett fogásnemi világbajnok. Ugyanebben a korosztályban és fogásnemben Rozsnyai-Kovács Aletta (63 kg) 120 kilóval győzött.

Az ifjúságiak mezőnyében Susa Olivér (93 kg) 187 kilós világrekorddal nyerte a fekvenyomást, míg összetettben - amelybe a harmadik fogásnem, a guggolás eredménye is beleszámít - bronzérmet gyűjtött be.

A mestereknél (masters) Fekete Miklós (m1-es kategória, 93 kg) három Európa-bajnoki aranyérme után a svédországi vébén is első lett, akárcsak Fábri János (masters 4-es kategória, 83 kg), aki felhúzásban diadalmaskodott, egyúttal az összetettben kiérdemelt ezüsttel is gazdagodott. A 76 esztendős Fábri 1981 óta versenyez, azóta felhúzásban egyszer sem győzték le.

Örömteli volt látni, hogy a magyar versenyzők tartják a lépést a világ élmezőnyével. Az érmeken túl több országos rekordot értek el a mieink"

- összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke az NVSZ-nek nyilatkozva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.