2020. október 13., 12:59

Koronavírus miatt feladja a Girot az egyik legnagyobb favorit

Koronavírus-fertőzés miatt feladja a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt az egyik legnagyobb favoritnak tartott Steven Kruijswijk, illetve a Mitchelton-Scott teljes csapata.

Steven Kruijswijk
Fotó: TASR / AP

A Jumbo-Visma bejelentette, hogy az összetettben 1:24 perces hátránnyal a 11. helyen álló,

előzetesen a végső sikerre esélyesek közé sorolt holland Kruijswijknél pozitív eredményt hozott a vizsgálat,

így visszalép a folytatástól.

Ugyancsak kiszáll a versenyből és nem lesz ott a keddi rajtnál a Mitchelton-Scott teljes csapata,

mivel az elmúlt 48 órában elvégzett vizsgálatok négy stábtagnál is kimutatták a fertőzést.

Az ausztrál istálló brit kapitánya, Simon Yates már szombaton feladta a viadalt, miután pozitív lett a koronavírustesztje, ezt követően az istálló többi versenyzőjét és a stábtagokat is alávetették a tesztnek, de akkor valamennyien negatív eredményt produkáltak. A Mitchelton-Scott így engedélyt kapott arra, hogy kerekesei folytassák a versenyt szombaton.

A Sunweb egy, elsőre meg nem nevezett kerékpárosának ugyancsak pozitív lett a tesztje.

A csapat honlapján később bejelentették, hogy Michael Matthews vizsgálata mutatta ki a fertőzést, így az eddigi szakaszokon kétszer is a legjobb három között záró ausztrál sprinter számára is véget ért a Giro d'Italia. Matthews karanténba került, de tünetmentes és jól érzi magát. Az istálló összes többi tagjának negatív lett a tesztje, és senki nem mutatja a fertőzés jeleit. 

Az AG2R La Mondiale és az Ineos Grenadiers csapatából egy-egy stábtag betegedett meg.

Az elmúlt két napban az olasz körversenyen szereplő valamennyi versenyzőt és stábtagot tesztelték, csak a hétfői pihenőnapon 571 vizsgálatot végeztek el a szervezők.

Kedden a Lanciano és Tortoreto közötti 177 kilométer megtétele vár a Giro d'Italia mezőnyére, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d'Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.