2020. április 15., 14:42

Két hónappal elhalasztották a Tour de France-t

Két hónappal elhalasztották a koronavírus-járvány miatt a világ legnagyobb és leghíresebb országúti kerékpáros körversenyét, a Tour de France-t.

Tour de france
Fotó: TASR/AP

A nemzetközi szövetség (UCI) szerdai közlése szerint augusztus 29. és szeptember 20. között rendezik meg az eredetileg június 27. és július 19. közöttre kiírt viadalt.

"A kerékpáros világ egyöntetűen támogatta az elképzelést, azok is, akik nem kedvelnek minket. Néhány csapat azt közölte, hogy becsukhatnak, ha 2020-ban nem lesz Tour. A Tour az újratervezett versenynaptár alapja kell hogy legyen" - mondta Christian Prudhomme versenyigazgató.

Közlése szerint a háromhetes viadal útvonala 99 százalékban változatlan marad majd, azaz Nizzában lesz a "nagy rajt" és hagyományosan Párizsban a befutó.

Prudhomme arról is beszélt,

korábbi időpont is felvetődött, de a versenyzőknek kell néhány hónap, hogy megfelelően felkészüljenek egy olyan versenyre, mint a Tour.

A halasztás hétfőn vált szinte biztossá, mivel Emmanuel Macron francia államfő július közepéig eltolta a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!