Kerékpáron a Fekete-tengerig

2021. július 21., 18:20
Rajkovics Péter

Három csallóközi kerékpáros július végén és augusztus elején újabb nagy túrára készül, amelynek során a Fekete-tengerig szeretnének letekerni.

agh tura
Fotó: Archívum
A három évvel ezelőtti túra egy fotója

Ágh Péternek volt egy gyermekkori álma, letekerni a Duna partján a forrástól, Donaueschingenből a Fekete-tengerig. Ennek egy része már 2018-ban megvalósult, mert a Duna forrásától Bősig teljesítette a távot, a több mint 1300 kilométert három barátjával. 

Egy évvel később már tervben volt a második szakasz, de sajnos számomra mindez már nem volt lehetséges, mivel egy áprilisi magyarországi kerékpáros versenyen elestem, és sajnos eltört a kulcscsontom. Négyhónapos gyógyulás után tértem vissza a sporthoz. A többiek nélkülem mentek le vonattal a Vaskapuig és onnan tekertek haza. Napi szinten kaptam az információt, merre járnak éppen, ezúttal is 1300 kilométer körüli távot teljesítettek"

- mondja el kérdésünkre Péter.

Az elmúlt esztendő a járvány éve volt, így az eredeti terveket törölték, és helyette Szlovákia legkeletibb pontjától, vagyis az ukrán határtól az ország legnyugatabb pontjáig, vagyis a cseh határig kerékpároztak, majd onnan a Vág partján hazáig összesen közel ezer kilométert tettek meg. Az eredeti négytagú csapatból hárman maradtak, mivel egyik versenytársuk szakmai elfoglaltság miatt ezúttal nem tudott csatlakozni.

2018. július 21., 08:00

Csallóközi amatőr kerékpározók túrája a Duna bölcsőjéből

Két hét alatt 1100 kilométer vár a négy kerékpározóra.

Idén pedig indul az új kihívás, a Duna elmaradt szakaszát letekerni.

Autóval megyünk Szerbiába, és onnan tekerünk a Fekete-tengerig. Egy napot szeretnénk pihenni majd a tengerparton, és vonattal visszajutni az autónkhoz. A tervezett táv 1400 kilométer, amely akár 1500 kilométer is lehet a szállások és a látnivalók miatt. A jelenlegi túránkon is hárman tekerünk, mivel Bartalos Árpád barátunk sajnos egészségügyi problémák miatt nem tudott csatlakozni, de a Szerbiai szakaszt Bősig, ami nekem elmaradt, majd a közeljövőben közösen letekerjük."

A Zsélyi Katalin, Zsélyi Zoltán és Ágh Péter összeállítású csapat útjáról majd napról napra beszámolót olvashatnak portálunkon.

Kövesse facebook oldalunkat is!