2022. február 7., 13:08

Jászapáti elődöntős 500 méteren

A vegyesváltóval bronzérmes Jászapáti Petra bejutott az elődöntőbe 500 méteren a pekingi téli olimpia hétfői versenynapján.

Rajt-cél győzelem
Jászapáti Petra
Fotó: MTI

A Fővárosi Fedett Stadionban a mezőnyt négy ötfős futamba sorolták, mindegyikből a legjobb kettő, valamint a két legjobb harmadik lépett tovább a közép-európai idő szerint 13.13-kor kezdődő elődöntőbe.

A világkupában 17. Jászapáti két hollanddal, az Európa-bajnoki bronzérmes Xandra Velzeboerrel és vk-12. Selma Poutsmával, a három éve ezen a távon junior világbajnok amerikai Maame Bineyvel, valamint az orosz Jelena Szereginával került össze.

Magyarország első női vk-verseny győztese fantasztikus kapta el a fontos rajtot, így rajt-cél győzelmet aratott 43.476 másodperces idejével, jószerivel ellenfele sem volt, a mögötte második Poutsma ráadásul az utolsó kanyarban kicsúszott, Velzeboert pedig kizárták, így mindketten kiestek.

A nagy esélyesek közül a négy éve 1500 méteren és a váltóval is aranyérmes dél-koreai Csoj Min Dzsong búcsúzott, aki a harmadik negyeddöntőben kicsúszott.
Kónya Zsófia a szombati selejtezőben esett ki.

A férfi 1000 méter negyeddöntőjében Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry - aki ezen a távon amerikai színekben olimpiai második volt négy éve - érdekelt.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.