2020. június 24., 16:48

Ivanisevic védi Djokovicot

Kiáll Novak Djokovic mellett edzője, Goran Ivanisevic és édesapja, Srdjan Djokovic.

Grigor Dimitrov, Novak Djokovič
Fotó: TASR / AP

A szerbek világelső teniszezőjét sok kritika érte az elmúlt napokban

amiatt, hogy az általa életre hívott, meghívásos Adria Tour zadari versenye után kiderült: többeknek - így neki is - pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A korábbi wimbledoni bajnok Ivanisevic a New York Times szerdai számában úgy nyilatkozott:

bizonytalan, hogy Grigor Dimitrov a sorozat alatt fertőződött-e meg.

A bolgár játékos Los Angelesből utazott Szerbiába, majd onnan hazájába, mielőtt a múlt héten megérkezett a horvátországi Zadarba. Ott a helyi egészségügyi hatóságok ajánlásával összhangban nem volt szükséges a tünetmentes teniszezők tesztelése.

„Szerdán érkezett és csak annyit mondott, fáj a könyöke” - idézte fel a történteket Ivanisevic.

Dimitrov először pénteken panaszkodott arra, hogy nem érzi jól magát, a szombati első meccsére - a később szintén pozitív vírustesztet produkáló horvát Borna Coric ellen - még kiállt, a második találkozóját azonban már lemondta. Utána visszatért Monacóba - folytatta Ivanisevic.

Novak Djokovic édesapja ennél egyértelműbben fogalmazott: szerinte Dimitrov volt a pozitív esetek okozója.

„Dimitrov nagy kárt okozott a családunknak - jelentette ki a szerb Kurir című lapban Srdjan Djokovic. - Miért történt, ami történt? Mert ő valószínűleg már betegen érkezett mit tudom én honnan. Itt sem teszteltette magát és korábban máshol sem.”

A sorozatot és annak szervezőit sok bírálat érte amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen gondtalanul együtt ünneplő játékosokat látni.

Az Adria Tour zadari tornáján résztvevők közül

Djokovicon, Dimitrovon és Coricon kívül a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust,

de Djokovic és Dimitrov edzője, Marko Paniki és Christian Groh is pozitív mintát szolgáltatott.

A hírek hallatán a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további eseményeit nem rendezik meg. A belgrádi és zadari meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.