2023. április 22., 10:35

Hosszú Katinka még nem zárta le vizes pályafutását

Egyelőre nem zárta le sportolói pályafutását Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, aki anyai örömök elé néz. A 33 éves versenyző többek között erről beszélt az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban.

hosszu-katinka-korea-200-m.jpg
Fotó: MTI

„Terveim szerint fogtok még így látni, jelenleg nem azt mondom, hogy ez a lezárása ennek a fejezetnek.

Szerencsére mindent elértem, sőt többszörösen, amit szerettem volna, egy sportolónak ez mindig nagy megnyugvást jelent

 - válaszolta Hosszú Katinka arra a kérdésre, hogy láthatják-e őt még a szurkolók a vízben tempózni, vagy éppen összpontosítani a rajt előtt.

Beszélt arról is, hogy

születendő gyermeke biztosan meg fog tanulni úszni, ő azonban nem tereli majd feltétlenül a versenysport felé.

Hozzátette, a mai világban a sport még mindig meg tudja tanítani a fiataloknak, mi az a kitartás, hogyan kell célokat kitűzni és azokért harcolni.

A Hosszúról szóló, Katinka című film televíziós premierje május 7-én 21 órakor lesz a Dunán.

„Amikor elvállaltuk a filmet, nekem fontos volt, hogy megmutassuk, hogy én egy bajai kislányként indultam egy bajai uszodából és onnan sikerült világcsúcsokat döntenem, körbejárnom a világot, Amerikában járni egyetemre, és ezt mind az úszás adta” - mondta.

Az interjúban szóba kerül Hosszú nemrég megdőlt, 4:26.36-os 400 vegyes világrekordja, amelyet a 16 esztendős kanadai Summer McIntosh adott át a múltnak 4:25.87-tel. A magyar klasszis elmondta: McIntosh hozzá hasonló edzésmódszerrel és hozzáállással dolgozik. Megjegyezte, hogy ma már biztosan tudja a 4:20-as idő receptjét.

„Úgyhogy érdekes,

ha most lennék tizenöt, teljesen más lenne az én pályafutásom története

- vélekedett, majd hozzátette: a 4:20-as idő szerinte nem űrbéli.

A Hosszú Katinkával készült interjút vasárnap este, a 22 órakor kezdődő Sport7 című műsorban, illetve az m4sport.hu oldalon lehet majd megtekinteni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.