2023. január 28., 14:09

Hátrányból fordított az új ausztrál női bajnok

A fehérorosz Arina Szabalenka nyerte meg a női egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a szombati döntőben 4:6, 6:3, 6:4-re legyőzte a kazah Jelena Ribakinát.

Arina Szabalenka, tenisz
Fotó: TASR/AP

Az eddigi három tétmérkőzésüket megnyerő Szabalenka - aki 2021-ben párosban már diadalmaskodott az Australian Openen - idegesen kezdett,

és moszkvai születésű ellenfele 3:1-re elhúzott. A 24 éves, idén még szettet sem vesztő fehérorosz 4:4-nél utolérte a szintén óriásiakat ütő Ribakinát, aki azonban ismét brékelt, és 35 perc elteltével játszmaelőnybe került.

A folytatásban Ribakina visszaesett, miközben a fehérorosz stabilizálta a játékát, 5:2-nél fogadóként még elszalasztott két játszmalabdát, ám ezután kiszerválta a szettet.

Az utolsó felvonásban 3:3 után a jobban összpontosító Szabalenkáé lett az első brék, aki 5:4-nél adogatóként lezárta a 2 óra 28 perces meccset.

Arina Szabalenka, Jelena Ribakina
Fotó:  TASR / AP

Az első Grand Slam-trófeáját megszerző Arina Szjarhejevna Szabalenka pályafutása 12. serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 2,98 millió ausztrál dollárt kapott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.