cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. január 2., 14:16

Győzelemmel kezdte az évet a mátyusföldi teniszező

Győzelemmel kezdte a 2023-as évet a nádszegi Gombos Norbert, miután az canberrai keménypályás challenger-tenisztorna első fordulójában két szettben győzni tudott.

Gombos Norbert
Fotó: TASR

Az ausztrál Canberrában zajló Challenger Tour idei állomásán Gombos Norbert is elindult. A keménypályás challenger-tenisztornán negyedik helyen kiemelt mátyusföldi teniszező az első fordulóban az osztrák Filip Misolic ellen lépett pályára. A 32 esztendős felvidéki játékos két szoros játszmában győzte le osztrák ellenfelét és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az első szettben nagyon szoros csata alakult ki, de egyik játékos sem tudott brékelőnybe kerülni, így végül az első szett tie-breakben dőlt el, amiben a mátyusföldi teniszező bizonyult jobbnak.

Szettelőnye tudatában Gombos elkezdte irányítani a mérkőzést és 2-1-es vezetésénél először vette el osztrák ellenfele adogatását, így brékelőnybe került. A felvidéki játékos már 4-1-re is vezetett, de az osztrák Misolic próbálkozott, 4-2 után el is vette Gombos adogatását, majd ki is egyenlített. A fordítás azonban nem jött össze az osztrák játékosnak, miután 5-4-nél a játékban maradásért kellett adogatnia.Gombos első meccslabdáját kihasználta és bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol honfitársa Jozef Kovalik lesz az ellenfele.

A canberrai tenisztornán Fucsovics Márton is elindul, az első számú magyar teniszező az első kiemelt a tornán. Fucsovics az első fordulóban az olasz Francesco Maestrelli ellen lép pályára.

Challenger Tour, Canberra, keménypályás, 1. forduló:
Gombos Norbert – Filip Misolic (osztrák) 7-6, 6-4
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.