2022. november 13., 19:13

Fucsovics nyerte a magyar házidöntőt Pozsonyban

Az ATP Challenger Tour pozsonyi állomásán vasárnap magyar házidöntőre került sor miután Fucsovics Márton és Marozsán Fábián került be a fináléba.

fucsovics
A magyar házidöntőt Fucsovics kezdte jobban és rögtön el is vette Marozsán adogatását
Fotó: huntennis.hu

A Challenger Tour fennállása során először játszhatott két magyar játákos döntőt egymás ellen. A pozsonyi viadal döntőjében a második helyen kiemelt Fucsovics Márton és Marozsán Fábián mérkőzött meg a tornagyőzelemért.

A magyar házidöntőt Fucsovics kezdte jobban és rögtön el is vette Marozsán adogatását majd hozta a sajátját. A folytatásban is Fucsovics diktálta a tempót és jobban is teniszett a fiatal ellenfelénél, aki ismét elvesztette a saját adogatását és 4-1-es hátrányba is került. Az első játszmát végül könnyedén 6-2-re megnyerte Fucsovics.

A második játszmában már szorosabban alakult az eredmény, Marozsán próbálta tartani ellenfelelét és hozni a saját adogatását, de 2-2-es állásnál ismét elvesztette adogatását és brékhátrányba került. Fucsovics minden rutinját kihasználva könnyedén megtartotta brékelőnyét és saját adogatásáit hozva 6-4-re megnyerte a második jászmát és ezzel a találkozót is. Pozsonyi tornagyőzelmével a legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszezőt Fucsovics Mártont jövö héten ismét a legjobb százban jegyzik és 2018 után nyert ismét tornát.

A döntőt követően Fucsovics kiemelte szinte egész héten tökéletesen teniszezett, valamint elmondása szerint nagy motivációt jelentett a számára, hogy visszaverekedje magát a legjobb százba.

Challenger Tour, Pozsony, döntő:

Fucsovics Márton - Marozsán Fábián 6-2, 6-4

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.