2022. május 4., 12:43

Élet az Ultrabalaton után

A múlt hétvége az Ultrabalaton jegyében telt. A magyar tenger partján rekordeső volt, a részvételi rekord, valamint a férfi és a női teljesítés rekordja is megdőlt. Az eredményeket ebben a cikkünkben foglaltuk össze. Nézzük, mi várható ezen a hétvégén!

 

Galántai futás
A kép a 10 km-s Galántai futás egy korábbi évfolyamán készült
Fotó: A Galántai futás hivatalos Facebook-oldala

Aki a futás fáradalmait jó borokkal öblítené le, annak egészen Szekszárdig kell utaznia, szombaton itt kerül sor a Borvidék félmaratonra. Helyszíni nevezésre korlátozott számban van lehetőség. Akinek a félmaraton nem elég, futhat 30 km-t is.

Különösen elszánt olvasóink Nagymarosra menjenek, ahol az Ultra Trail Nagymaros versenyen 24, 55 és 90 km-s távon is indulhatnak. Ez a verseny nem a lelkes amatőrök terepe. Az online nevezés mindaddig lehetséges, amíg a létszámlimitet el nem érik.

Vasárnap Budapesten zajlik Magyarország félmaraton bajnoksága. A verseny a Magyar Atlétikai Szövetség igazolt, versenyengedéllyel rendelkező versenyzői számára nyitott, így ez viszonylag szűk réteget érint.

Sokan mehetnek viszont a 18 év – 18 km futásra, melyet Magyarország EU-s csatlakozása alkalmából tartanak a budapesti Szabadság téren vasárnap. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  A 18 km-t 6 kilométeres körpályán kell teljesíteni.

Vasárnap kerül sor a Wings for Life futásra, világszerte több településen, így Pozsonyban és Budapesten is. Erre a futók mellett a kerekesszékes versenyzőket is várják. A verseny nevezési díját gerincvelő-sérülésekkel és -betegségekkel kapcsolatos kutatásokra fordítják. Korábban egy valós záróautó haladt a mezőny után állandó sebességgel, és akit utolért, annak számára véget ér a verseny. Most egy virtuális záróautó követi a mezőnyt egy mobilos alkalmazás által.

Nevezni ezen a linken lehet, mindenki kiválaszthatja a hozzá legközelebb eső versenyt.

Szombaton Galántán 10 km-t futhat, aki szeretne, a létszámlimit 400 fős, ennek eléréséig helyszíni nevezés is lehetséges. A versenyről való tájékoztatás sajnálatosan egynyelvű.

A Lévai járásban élő olvasóink Tolmácson futhatnak félmaratont. Ez a régió egyik legrégebbi versenye, az idei a 39. évfolyam.

Somorján kerül sor a Pomlé Run 9. évfolyamára. A verseny az x-bionic® sphere-ből indul. 4,3 és 10 km futható.

Vasárnap Prága mellett Barcelonában és Lisszabonban is futhat félmaratont, aki időben elindul.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.