2020. május 28., 07:15

Đoković tornát szervez a Balkánon

Miközben az ATP július végéig törölte az összes általa szervezett tornát, addig Novak Đoković saját teniszverseny szervezésébe kezdett. A szerb világelső „balkáni torna” címszó alatt szeretne összehozni egy több állomásból álló minisorozatot, amely június 13-tól július 5-ig tartana.

Novak Djokovič
Fotó: TASR

A belgrádi születésű teniszező ötlete pedig egyre inkább körvonalazódik, a helyszínek és a tornákon résztvevők névsora is egyre biztosabbnak tűnik. Néhány nappal ezelőtt a német Alexander Zverev részvételét jelentette be a harminchárom éves szerb. A huszonhárom éves világranglista hetedik helyezett mellett Marin Čilić (ATP-ranglistán 37.) és Borna Ćorić (ATP-ranglistán 33.) is csatlakozott a csapathoz. A két horváton kívül még Dominic Thiem és Grigor Dimitrov is elígérkezett a szerbnek. Az osztrák a harmadik, a bolgár a tizenkilencedik az ATP-ranglistán, magyarán már ez a hatos is kellően nézőcsalogató, bár az még nem tisztázott, hogy lesznek-e nézők a lelátókon.

A „balkáni torna” első helyszíne Belgrád lenne június 13-án és 14-én. A minisorozat egészen július 5-ig tartana, az állomások pedig a volt Jugoszlávia kisebb-nagyobb városai közül kerülnek ki. A szerb főváros után június 20-21-én a horvátországi tengerparton, Zárában (Zadar) folytatódna a sorozat, majd Bosznia-Hercegovina két legnépesebb városában, először Banja Lukában, utána Szarajevóban. A hírek szerint Montenegróba is ellátogatnának, de elképzelhető, hogy a boszniai és a montenegrói helyszínek az infrastruktúrák alkalmatlansága miatt kiesnek, és máshol kerül sor az utolsó két tornára.

Mindegyik tornán nyolcan vennének részt, két négyes csoportban harcolva. A csoportküzdelmek után a két csoportgyőztes vívhatna a döntőben. Đoković bízik abban, hogy a minisorozat nyitányára enyhülnek a biztonsági intézkedések, és nézők előtt játszhatnak. A szponzoroktól, illetve a közvetítési jogokból befolyt összegeket jótékonysági szervezeteknek adományozzák.

A négy Grand Slam-torna közül a Wimbledon és az US Open biztosan elmaradnak. A Roland Garros épp ezekben a napokban zajlana, ha nincs a koronavírus-járvány, de a szervezők már kijelölték az új időpontot szeptember 20. és október 4. közé. A párizsiak abban is hisznek, hogy nézők előtt kerül megrendezésre a francia nyílt teniszbajnokság.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.