2022. február 8., 08:50

Chen világcsúccsal vezet a férfiak rövidprogramja után

Nathan Chen minden idők legjobb eredményét elérve áll az élen a férfi műkorcsolyázók rövidprogramját követően a pekingi téli olimpia keddi napján.

Nathan Chen minden idők legjobb eredményét elérve áll az élen a férfi műkorcsolyázók rövidprogramját követően a pekingi téli olimpia keddi napján
Fotó: TASR
Nathan Chen minden idők legjobb eredményét elérve áll naz élen a férfi műkorcsolyázók rövidprogramját követően a pekingi téli olimpia keddi napjá

A háromszoros világbajnok amerikai versenyző négyfordulatos ugrásokat magában foglaló produkcióját 113,97 ponttal jutalmazták a bírók, így megdöntötte a címvédő Hanju Juzuru csúcsát, melyet 2020-ban a Négy kontinens tornán állított fel 111,82 ponttal.

A tavaly világbajnoki ezüstérmes Kagijama Juma közel hat ponttal van lemaradva Chentől, míg a szintén japán, négy éve Phjongcshangban ezüstérmes Uno Soma hátránya már nyolc pontnál is több. Az elmúlt két ötkarikás játékokon győztes, ugyancsak japán Hanju ezúttal elrontotta a rövidprogramját, így 95,15 pontjával csupán a nyolcadik helyről várja a folytatást.

A harmincfős mezőnyből az amerikai Vincent Zhounak koronavírus-fertőzése miatt vissza kellett lépnie.

 A férfiak szabadkorcsolyázását csütörtökön rendezik.

Eredmények:
Műkorcsolya, férfiak, állás a rövidprogram után:
1. Nathan Chen (Egyesült Államok) 113,97 pont
2. Kagijama Juma (Japán) 108,12
3. Uno Soma (Japán) 105,90
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.