2020. október 6., 17:19

Centiken múlott Sagan győzelme

A francia Arnaud Démare nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, amelyen a portugál Joao Almeida megőrizte első helyét összetettben.

Giro d'Italia 2020-10-06
Fotó: TASR / AP

Kedden az idei olasz körverseny utolsó szicíliai szakasza, a Catania és Villafranca Tirrena közötti etap várt a kerékpárosokra. A szervezők előzetesen mezőnyhajrával kalkuláltak, azzal együtt is, hogy a 140 kilométeres táv közepén egy harmadik kategóriás emelkedő, az 1125 méter magas Portella Mandrazzi nehezítette a résztvevők dolgát.

Az elején volt egy háromfős szökés, majd a svájci Simon Pellaud hosszú időn át egyedül tekert az élen - a céltól 23 kilométerre érték utol -, végül sprintben dőlt el az elsőség.

Villafranca Tirrena tengerparti útján rendkívül

szorosan alakult a befutó: Démare, a második helyezett szlovák Peter Sagan és a harmadik olasz Davide Ballerini között csupán néhány centi volt a különbség.

Összetettben Almeida nemcsak megtartotta az élen állót megillető rózsaszínű trikót, hanem egy részhajrá révén két másodperccel az ecuadori Jonathan Caicedo elé került, akivel egy nappal korábban még azonos volt az ideje.

Eredmények:
4. szakasz, Catania-Villafranca Tirrena, 140 km:

1. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) 3:22:13 óra
2. Peter Sagan (stlovák (BORA-hansgrohe) azonos idővel
3. Davide Ballerini (olasz, Deceuninck - Quick-Step) a. i.
Az összetett élcsoportja:
1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck - Quick-Step) 11:06:36 óra
2. Jonathan Caicedo (ecuadori, EF) 2 másodperc hátrány
3. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 39 mp. h.

Az olasz körverseny hagyományosan az első az esztendő háromhetesei közül, idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben kerül rá sor. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont a Grande Partenzának, az első három szakaszt rendezték volna Magyarországon.

Szerdán a Mileto és Camigliatello Silano közötti 225 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d'Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.