2020. október 4., 10:12

Bukása, majd egy rutinműtét után elhagyhatta a kórházat López

Elhagyhatta a kórházat Miguel Ángel López, aki nagyot bukott a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny szombati nyitószakaszán.

Miguel Ángel López
Fotó: TASR / AP

Az Asztana 26 éves kolumbiai hegyimenőjének alig 9 kilométert követően ért véget az olasz körverseny, miután

a 15,1 kilométeres egyéni időfutamon egy egyenes részen úthiba miatt nagyot esett a táv kétharmadánál,

és feladta a viadalt, mentő vitte el.

A cyclingnews szakportál beszámolója szerint a palermói kórházban kiderült:

Lópezenek nem tört csontja, ám egy csípőartéria közelében súlyos sérülést szenvedett, ezért egy kisebb rutinműtétet hajtottak végre rajta.

A csapatorvos beszámolója szerint még szombat este saját lábán hagyhatta el a kórházat, az éjszakát pedig már a csapattal töltötte a szálláson. Az Asztana közösségi oldalán tett közzé egy rövidebb videót, amelyben López már társai körében beszélget, a felvételen több kötés látható a jobb lábán.

López a Tour de France első szakaszán is bukott augusztus végén

akkor a zuhogó esőben egy lejtmenetben csúszott meg, és lefejelt egy buszmegállót jelző táblát. A francia körversenyen szerencsésebbnek bizonyult, folytatni tudta a viadalt, a hajrához közeledve állt az összetett harmadik helyén is, és végül hatodik lett. A Girón a dán Jakob Fuglsang fontos hegyi segítője lett volna.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.