cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. szeptember 15., 19:18

Buchinger nagy diadala

Az elmúlt hét végén a pozsonyi Ondrej Nepela Arénában ismét nagyszabású MMA küzdelmek zajlottak az Oktagon 27 keretein belül, amelynek leginkább várt csatáját Buchinger Iván ígérte.

Buchinger Iván MMA

Ellenfele Vojtech Barborík volt a pehelysúly bajnoki címéért, s a bősi sportoló igazán kitett magáért. Már a felkészülése is remekül sikerült, amelyet szurkolói a közösségi oldalán követhettek, s így nem volt kérdéses, mindent megtett annak érdekében, hogy a könnyűsúly után újabb bajnoki címet szerezzen.

Egyébként is tudjuk, az MMA csehszlovák küzdelmeiben a csallóközi magyar srácok meghatározó szerepet vívtak ki maguknak, amellyel az elmúlt években a növekvő népszerűség is együtt járt. Sőt, ők már akkor világsztárok voltak, amikor a sportág tájainkon még nem kapott akkor médiafigyelmet, mint ma.

Végh Attila sikereiről nem kell külön írnunk, a szlovák média a tenyerén hordozza, az egyik legtöbbet foglalkoztatott reklámarc, és Boráros Gábor is hatalmas követői csoporttal rendelkezik. A vásárúti harcosnak ugyanakkor szombaton nem sikerült a mérkőzés Mickael Lebout ellen. A francia veterán jobbnak bizonyult, s így Gábornak még legalább egy újabb csatát kell megvívnia, hogy igazán formába lendüljön.

Visszatérve Buchingerre, a Barborík elleni küzdelmét a szlovák sajtó mindenféle jelzőkkel illette, ezért aztán egyértelmű volt, minden rajongó nagy kíváncsisággal néz a párharc elé.

Iván pedig sokat fogyott, az edzésmunkáját maga is kiválónak értékelte a találkozó előtt adott interjúkban, és érezhető volt, ha nem történik váratlan dolog, a 35 éves bősi sportolónak nyernie kell. Így is lett, de azért az öt menet egyik harcost sem kímélte.

Buchinger viszont már az első menetben megmutatta, ki is akarja jobban a győzelmet. Ellenfele sok nehézségbe ütközött, amelyeket azonban sikerült megoldalnia, s ugyan a csata közepén úgy tűnt, még nagyobb dráma is lehet, a végére ismét Iván volt az erősebb. Így aztán a bírók számára (48:46, 48:47, 49:46 mindenkinél Buchinger győzött) sem lehetett kérdés, ki nyerte a találkozót. Barborík az ötödik menetben ugyanis már alig állt a lábán,

a felvidéki harcos pedig teljesítményével a második bajnoki címét is megszerezte, ezúttal egy súlycsoporttal lejjebb.

MMA

Ezzel együtt a bősi harcos az Oktagon MMA egyértelmű legendájává vált, s ahogy azt pályafutásának ismerői biztosan tudják, korábban a világban is egyértelműen bizonyította kiemelkedő harci képességeit. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a közönségének még sok örömöt szerez az elkövetkező időszakban is.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2021/37. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.