2022. augusztus 27., 09:47

Bejutott a US Open főtáblájára a mátyusföldi teniszező

A nádszegi származású Gombos Norbert sikerrel vette a US Open három fordulós selejtezőjét, így a főtáblán szerepelhet az év negyedik Grand Slam tornáján. Gombos negyedik alkalommal küzdötte fel magát a US Open főtáblájára.

gombos
Gombos Norbert
Fotó: TASR

A 32 esztendős játékos a selejtező harmadik körében a francia Hugo Grenier ellen diadalmaskodott.

A mátyusföldi teniszező remekül kezdte a mérkőzést, hiszen már az első játékban elvette a francia adogatását. A folytatásban is jól teniszezett a felvidéki játékos, másodszor is brékelte ellenfelét, így 3-0-ra is meglépett az első szettben Gombos.

A francia nem adta ilyen könnyen a bőrét, 3-0 után elvette Gombos adogatását, és visszajött a meccsbe, majd 4-3-as Gombos vezetésnél ismét elvette a mátyusföldi teniszező adogatását, és ezáltal eltüntette brékhátrányát. A szett hajrájában azonban a 32 esztendős felvidéki játékos összeszedte magát, és 4-4-nél elvette Grenier adogatását, majd hozta sajátját és ezzel meg is nyerte az első játszmát.

A második játszmában 2-2-ig szorosan alakult az eredmény, majd Grenier hozta saját adogatását, és elvette a felvidéki játékosét is, ezáltal brékelőnybe került a francia játékos, aki 4-2-re vezetett. Grenier a szett végéig megtartotta brékelőnyét, és végül 6-3-ra megnyerte a második szettet. 

A mindent eldöntő harmadik játszmában Grenier rögtön brékelőnybe is került, miután elvette ellenfele adogatását és 2-0-ra meglépett. Gombos azonban nem adta könnyen magát és fordítani tudott 3-2-re. A mátyusföldi teniszező 4-3-as vezetésénél pedig ismét elvette Grenier adogatását és a meccsért adogathatott  amit be is húzott a nádszegi teniszező.

Gombos ezzel három selejtezős győzelemmel kiharcolta a főtáblát a US Openen, ahol rögtön egy nagyágyú, a spanyol Alberto Ramos-Vinolas lesz az ellenfele, aki a világranglista 42. helyét foglalja el.

US Open, selejtező, harmadik forduló:
Gombos Norbert – Hugo Grenier 6-4, 3-6, 6-3
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.