Bach: nem megérzés alapján döntöttünk

2020. április 12., 12:40
ma7

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke visszautasította azokat a vádakat, melyek szerint a világszervezet túl sokáig halogatta a tokiói játékok elhalasztását.

Thomas Bach Budapesten 2018

"Ránk nehezedik a felelősség, és nem megérzés alapján döntöttünk ebben az érzelmektől túlfűtött helyzetben, elvégre az olimpiai mozgalom túléléséről van szó" - jelentette ki a német sportdiplomata a Welt am Sonntag című hetilapnak. "Az egyetlen gyors döntés a játékok lemondása lett volna, ezt pedig senki sem akarta a sportolók képviselői közül a közös videokonferenciánkon."

A 66 éves vezető kifejtette, a NOB rendelkezett biztosítással az esetleges törlés esetére, ám halasztásnál nincs ilyen lehetősége.    

A NOB és a japán kormány március 24-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a tokiói olimpiát a jövő évre halasztja, és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni. Március 30-án az is kiderült, hogy az olimpia jövőre július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart, az elnevezése viszont továbbra is Tokió 2020 lesz. A játékokra eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között került volna sor.

Kövesse facebook oldalunkat is!