2024. január 2., 15:49

ATP-torna: Fucsovics kikapott, Nadal egy év után tért vissza

Fucsovics Márton már az első fordulóban búcsúzott a brisbane-i kemény pályás tenisztornától, Rafael Nadal közel egyéves kihagyását követően győzelemmel tért vissza.

ATP-torna
Fotó: TASR

A magyar teniszező még hétfőn csapott össze az olasz Matteo Arnaldival, a mérkőzést azonban a szűnni nem akaró eső miatt félbe kellett szakítani. Fucsovics számára ekkor még kedvezően állt az összecsapás, 7:6, 1:0-ra vezetett. A második szettben azonban brékelőnyt szerzett az olasz, amellyel élt is, és 6:4-re megnyerte a szettet.

A harmadik, mindent eldöntő szettben rövidítés döntött, Fucsovicsnak ugyan volt meccslabdája, ezzel azonban nem élt, az olasz ezt kihasználva 7:6 (9-7)-ra megnyerte a döntő szettet, és egyúttal az összecsapást.

A világranglista 59. helyén álló magyar teniszező így már az első fordulóban búcsúzott a tornától. A hosszú sérüléséből felépülő Rafael Nadal számára kedvezőbben alakult az első forduló, a spanyol teniszező két szettben búcsúztatta az osztrák Dominic Thiemet. A 22-szeres Grand Slam bajnok Nadal az első szettben 6:5-nél brékelhetett, és ki is használta ezt a lehetőséget.

A második játszma már sokkal egyoldalúban alakult, Nadal esélyt sem adott Thiemnek és 6:1 arányban megnyerte a szettet, így 2:0-s összesítéssel jutott a brisbane-i torna második fordulójába.

A világranglista 672. helyére visszaeső 37 éves teniszező legutóbb még 2023. január 18-án vett részt tornán, azóta folyamatos sérülések hátráltatták karrierjét. Nadalnak a hasfalával voltak problémái, ami a mozgásban is korlátozta, végül Barcelonában megműtötték, a felépülése közel öt hónapot vett igénybe. A spanyol teniszező érzelmesen, azonban boldogan nyilatkozott a győztes találkozót követően.

A mai nyilvánvalóan egy fontos és érzelemteljes nap a számomra. Valószínűleg teniszpályafutásom egyik legnehezebb éve van mögöttem, így büszke vagyok arra, hogy visszatértem és ilyen szinten tudtam játszani"

– mondta Nadal, aki külön megköszönte családja és stábja támogatását, valamint a szurkolóknak, akik szintén támogatták, és a brisbane-i mérkőzésen is kiváló hangulatot teremtettek. Nadal a második fordulóban az ausztrál Jason Kublerral találkozik.   

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.