2020. július 23., 12:14

Álvarez és Golovkin jövő májusban bokszol egymás ellen

Szeptember helyett jövő májusban csap össze harmadszor is a Boksz Világszövetségnél (WBA) középsúlyban címvédő mexikói Saúl Álvarez és a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) világbajnok, kazah Gennagyij Golovkin - a The Athletic értesülése szerint.

Fotó: TASR/AP
Gennagyíj Golovkin (j) és Saúl Álvarez 2017-ben.

Az időpont-módosítást a koronavírus veszélyével indokolták a felek, hangsúlyozva, hogy mindenképpen nézők előtt akarnak mérkőzni, s erre jövő tavasszal látják a legjobb lehetőséget.

A két klasszis ökölvívó szeptemberben az Egyesült Államokban, Dallasban találkozott volna, az új csata helyszínéről még nincs hír. Úgy tudni, hogy a garantált meccspénz Álvarez esetében 45 millió dollár, míg Golovkin 30 milliós honoráriummal számolhat.

A súlycsoportoktól független ranglistákon egyformán a legszűkebb élcsoport tagjaként jegyzett profi bokszolók 2017-ben találkoztak először, amikor Golovkin világbajnokként lépett a ringbe, s összecsapásuk döntetlennel zárult. A második meccs, amelyet ugyancsak középsúlyban és megint csak Las Vegasban rendeztek meg 2018-ban, hasonlóképpen szoros csatát hozott, de a három pontozóból kettő a kihívó mexikóit látta jobbnak.

Így a kazah elszenvedte profi pályafutása első vereségét, s a WBA-é mellett elveszítette a WBC-nél, a Boksz Világtanácsnál őrzött övét is, jóllehet nem kevesen vitatták Álvarez győzelmének jogosságát.
Azóta Álvarez begyűjtötte a WBO, a Boksz Világszervezet vb-címét is, míg Golovkin a negyedik jelentősebb sportági világszövetség, az IBF világbajnoka lett.

A 30 esztendős mexikói profiként 53 - közte 36 KO-val - nyert meccset, egy vereséget és két döntetlent számlál, míg a 38 éves Golovkinnak - aki amatőrként olimpiai ezüstérmes és világbajnok volt - a hivatásosok között eddig 40 győzelme (benne 35 kiütéses sikere) van egy-egy döntetlen és vereség mellett.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.