2021. április 29., 13:33

A magyarok egyik utolsó esélye az olimpiai részvétel kiharcolására

Péntektől vasárnapig Lisszabonban olimpiai kvalifikációs versenyen vesznek részt a legjobb magyar karate versenyzők. Az ötkarikás játékokon idén Tokióban bemutatkozó sportág legrangosabb versenysorozata, a Karate1 Premier League elnevezésű széria idei második állomásán 87 ország 740 versenyzője lép tatamira. A magyar színeket nyolc versenyző képviseli.

lisbonkarate
Fotó: karate1

A portugál fővárosban sorra kerülő viadal az utolsó előtti lehetőség olimpiai kvalifikációs pontokat gyűjteni, a kontinens sportolói ezt követően már csak a májusi, a horvátországi Porecben sorra kerülő Európa-bajnokságon szerezhetnek még pontokat.

A lisszaboni megmérettetésre kiutazott magyarok között van a Karate1 Premier League sorozat idei első, isztambuli állomásán márciusban bronzérmet szerzett Tadissi Martial is.

A magyar indulók:
Formagyakorlat: férfiak: Nagy Botond, nők: Sterck Laura.
Küzdelem: férfiak: Kiss András (60 kg), Tadissi Martial (67 kg), Hárspataki Gábor (75 kg), Molnár Dániel (+84 kg), nők: Klement Kármen (50 kg), Molnár Réka (55 kg).
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.