2022. február 7., 13:35

A Liu testvérek bejutottak az 1000 méter elődöntőjébe

A rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres távjának negyeddöntőjét sikerrel vette Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, így bejutott az elődöntőbe a pekingi téli olimpián, azonban Krueger John-Henry kiesett.

Elődöntüs
Fotó: MTI
Liu Shaolin Sándor

A férfi 1000 méter negyeddöntőjének második futamában Liu Shaoang indult a francia Quentin Fercoq, a koreai Li Dzsun Szo, a kanadai Pascal Dion és a japán Josinaga Kazuki mellett. Remek rajtot vett a magyar fiú is és az utolsó két körig vezetett, aztán pedig elengedte a koreai riválisát, így is magabiztosan 1:23.940-es idővel jutott az elődöntőbe.

A harmadikban Krueger John-Henry ellenfelei a kínai Zsen Ce-vej, az ausztrál Brendan Corey, a holland Itzhak de Laat és a török Furkan Akar voltak. A négy éve ebben a számban amerikai színekben ezüstérmes magyar versenyző nem rajtolt kirobbanóan, de a táv felénél feljött a második helyre. Sajnos volt egy ütközése, ami miatt kizárták, hiába ért az első helyen a célba.

A negyedik és egyben utolsó futamban Liu Shaolin Sándor a koreai Hvang De Hon, a holland Sjinkie Knegt, a kínai Li Ven-lung és az amerikai Ryan Pivirotto ellenében harcolt a továbbjutásért. A rajt után a második helyre jött fel, de aztán kicsúszott. A videózásnál a holland Knegtet kizárták és a magyar versenyzőt továbbjuttatták, így ő is bejutott az elődöntőbe!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.