2020. október 10., 07:00

A hétvégén rendezik a 13. Nemzeti Vágtát

Történelmi felvonulással, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 13. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

Nemzeti Vágta2018
Fotó: Polák Zsóka

Idén a versenyt a járványhelyzet miatt a szervezők közönség nélkül rendezik meg. Az eseményről ugyanakkor nem maradnak le a lovassportok iránt érdeklődők, a Duna televízió közvetítésekben számol be a futamokról. 

Nem lesznek lelátók, kizárólag a Hősök terén lesz az esemény, a szokásos pálya vonalvezetése mellett, a Millenniumi emlékmű körül. A verseny a kishuszár vágta és a 72 versenyző település előfutamaival veszi kezdetét. A televízión keresztül a nézők figyelemmel kísérhetik a Győri Ördöglovasok, a Kassai Lovasíjászok bemutatóját és a dámalovaglást is.

A nap a különleges szilvásváradi méneshajtással zárul. Vasárnap lesznek a további versenyek, a középdöntők, valamint a nemzetközi futam és a Nemzeti Vágta döntője.

A kétnapos eseményt a www.mediaklikk.hu oldalon követhetik a nézők, ezen kívül a Duna televízió vasárnap 15 és 17 óra 30 perc között élő közvetítésben számol be a döntőkről. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.