2023. október 8., 08:34

Újabb magabiztos győzelemmel őrzi hibátlan mérlegét a címvédő HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) szombat esti hatodik fordulójában a címvédő dunaszerdahelyi lányok újabb magabiztos győzelmet arattak. A sárga-kékek ezúttal a cseh Poruba együttesét győzték le és továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

Újabb magabiztos győzelemmel őrzi hibátlan mérlegét a dunaszerdahelyi HC DAC a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokságban.

A címvédő dunaszerdahelyiek ezúttal a cseh Poruba gárdáját győzték le, 11 góllal.

A dunaszerdahelyi együttest dolgát hétközben több sérülés és betegség is nehezítette, így a címvédő számára nehezen indult a találkozó. A sárga-kékek nehezen álltak bele a mérkőzésbe, ezáltal a Poruba az első játékrész elején tartani tudta a lépést a dunaszerdahelyi együttessel. A mérkőzés nyolcadik percében a vezetést is megszerezte a cseh gárda. Ezt követően a címvédő DAC fordított, de nem tudott komoly előnyt kiépíteni. A 12. perc után viszont 6-6-is állásnál sorozatban három gólt is szereztek a dunaszerdahelyiek és a találkozó folyamán először nőtt háromgólosra a különbség a sárga-kékek javára. A hazaiak azonban ezt sem tudták megtartani és az első negyedóra után a csehek szereztek zsinórban három gólt és kiegyenlítettek ismét.

Az első játékrész hajrája viszont a házigazda DAC-nak sikerült jobban és végül háromgólos előnyt építettek ki a második félidőre Debre Viktor tanítványai.

Szünet után rögtön ötgólosra nőtt a csallóköziek előnye. A csehek azonban küzdöttek és ismét faragni tudtak hátrányukból, három gólra felzárkóztak. A vendégek viszont egyre inkább fáradni kezdtek, ezáltal nem is tudták csökkenteni hátrányukat. A dunaszerdahelyi lányok egy remek utolsó negyedórával komoly előnyt építettek ki és tíz perccel a vége előtt már hét góllal is vezettek.

Az utolsó percekben egyre inkább nőtt a címvédő DAC előnye, a Poruba játékosa nem tudták tartani az iramot a hazaiakkal és a vége egy magabiztos 11 gólos dunaszerdahelyi siker lett.

A DAC legeredményesebb játékosa Pénzes Mónika volt, aki nyolc góllal segítette győzelemhez csapatát.

A bajnokság két hét múlva folytatódik, ugyanis válogatott szünet következik. A dunaszerdahelyi játékosok közül Bízik Réka és Erika Rajnohová kapott meghívótt a szlovák válogatottba, az Izrael és Ukrajna elleni Eb-selejtezőkre.

“A mai mérkőzés kicsit nyögvenyelősre sikerült, az elején nagyon rosszul szálltunk bele a meccsbe. A teljesítményünkre rányomta a bélyeget az, hogy egész héten sok betegünk és sérültünk volt és talán a mai nap volt az első, mikor összejöttünk 16-an. Sőt, még volt olyan játékosom is, akit pihentetni kellett, tehát ez így alakult.

Én úgy gondolom, ami nagyon fontos, hogy a két pontot megszereztük. A támadó játékunkkal nem volt gondunk, sok gólt lőttünk, de a védekezés és a kapusteljesítmény viszont elmaradt a várttól. A második félidő közepétől az ellenfelünk elkezdett fáradni, mi felpörögtünk és végleg el tudtunk lépni tőlük, igy a végén magabiztosan győztünk”

– nyilatkozta a mérkőzést követően Debre Viktor vezetőedző.

Cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga), 6. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – DHC Sokol Poruba 35-24 (17-14)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.