2021. december 30., 10:37

Törölték az éppen zajló világbajnokságot a hokisoknál

A teljes junior jégkorong-világbajnokságot törölték, miután a kanadai tornán egyre több játékos és hivatalos személy lett koronavírusos.

U20 hoki
Fotó: TASR/AP

A nemzetközi szövetség (IIHF) szerdán este közölte, hogy az orvosi bizottság ajánlására a résztvevők egészségének és biztonságának érdekében nem folytatódik az Edmontonban és Red Deerben zajló vb. Eddig kilenc találkozót tudtak megrendezni három nap alatt.

Először a címvédő amerikai válogatott mérkőzését kellett törölni kedden, majd szerdán újabb két találkozó maradt el. Az IIHF vezérkara szerint ezáltal már sérülne a torna sportszerűsége, ezért a rendezvényt lemondják.

Luc Tardif, az IIHF elnöke elmondta, hogy a tíz csapat teljes biztonságban érkezett meg még karácsony előtt Kanadába, és a helyszínen is szigorúak voltak az előírások, ennek ellenére egyre többen produkáltak pozitív Covid-tesztet. Most pedig arra kell összpontosítaniuk, hogy mindenkit épségben hazajuttassanak.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.