2024. március 30., 10:38

Thomas Bach úgy látja, sem Oroszország, sem Ukrajna nem bojkottálja az idei olimpiát

Thomas Bach NOB-elnök úgy látja, végképp eldőlt, hogy sem Oroszország, sem Ukrajna nem fogja bojkottálni a nyári, párizsi olimpiát.

Párizs 2024 olimpia
Fotó: TASR/AP

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetője e nézetének az óceániai nemzeti olimpiai bizottságok közgyűlésén adott hangot.

Bach szerint a kölcsönös fenyegetések után immár kijelenthető, hogy a két ország esetleges bojkottlépésének kérdése lekerült a napirendről.

„A vélemények továbbra is vegyesek; egyesek szerint túl messzire mentünk az Olimpiai Charta megsértői elleni szankciókkal, mások szerint viszont nem elég messzire, ez azt jelzi, hogy mindent jól csináltunk. Ha egyik fél sem elégedett százszázalékig, akkor jól döntöttünk” - fogalmazott a NOB német elnöke.

„Most már elmondhatjuk, hogy mindannyian összegyűlünk Párizsban a csodálatos olimpiai játékokon”

- tette hozzá.

A nyári ötkarikás esemény július 26. és augusztus 11. között lesz a francia fővárosban. Az orosz és fehérorosz sportolók - több feltétel teljesítése esetén - kizárólag semleges státuszban versenyezhetnek Párizsban, de csak egyéniben, csapatsportokban nem indulhatnak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.