2020. október 8., 11:59

Suja Tímea vezérletével hazai pályán győztek a somorjai kosaras lányok

A női kosárlabda bajnokság hétközi, pótolt mérkőzésén a Somorja hazai pályán fogadta a Besztercebánya együttesét. A csallóközi csapat egy szoros első félidő után 12 ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Fotó: Facebook

A Somorja második mérkőzését is hazai pályán játszhatta, ezúttal a Besztercebánya volt Suja Tímeáék ellenfele. A hétvégi első fordulóban a csallóközi együttes Good Angels kassai csapatától szenvedett tízpontos vereséget.

A hazai együttes jól kezdett, így az első negyedben tízpontos előnybe kerültek a somorjaiak.

A második játékrészben a vendégek bizonyultak jobbnak, a Besztercebánya egy pontra megközelítette a hazaiakat, ez pedig azt jelentette, a szünetre egypontos somorjai előnnyel mehettek a lányok. Szünetről visszatérve a hazaiak akarata érvényesült, a harmadik játékrészben négy ponttal, az utolsó negyedben pedig hétpontos különbséggel bizonyultak jobbnak.

A hazaiak rutinos játékosa, Suja Tímea 20 ponttal a mezőny legeredményesebb játékosa volt, ezzel nagyban hozzájárult csapata győzelméhez, pontjai mellé hat "gólpasszt", valamint három lepattanót is szerzett. A somorjai csapatból még Vaigl Bianka (13 pont) és Lelkes Júlia (11 pont) játszott kiemelkedően.

Női Extraliga:

SBK Somorja – BK SKP 08 Besztercebánya 64-52 (22-12,14-23,13-9,15-8)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.