2022. május 23., 20:15

Sorozatban ötödször is kijutna a nemzetközi kupaporondra a DAC

Mint ahogyan beszámoltunk róla a hétvégén véget ért a szlovák labdarúgó-bajnokság. A bajnokság minden kérdésre választ kaphatunk a hétvégén, már csupán az európai kupaporond negyedik indulója kérdéses, melyben a dunaszerdahelyi DAC is érdekelt.

DAC
Fotó: dac1904.sk

Azzal, hogy a nagyszombati Spartak lett a bronzérmes és megnyerte a kupát a dunaszerdahelyi sárga-kékek egy esélyt kaptak arra, hogy rájátszás útján sorozatban ötödik alkalommal kvalifikáljanak az európai kupaporondra. A sárga-kékek az elmúlt négy szezon során egyenes ágon kijutottak a nemzetközi kupaporondra azzal, hogy dobogón végeztek. Idén ez nem sikerült, így első alkalommal vehet részt a nemzetközi kupaindulásért zajló rájátszásban a dunaszerdahelyi együttes. A sárga-kékek ellenfele az újonc Liptószentmiklós lesz, akik a tabella nyolcadik helyén végeztek. Eredetileg a Szered lett volna a sárga-kékek ellenfele kupaindulásért zajló rájátszás elődöntőjében, azonban a szerediek nem kaptak licencet a következő idényre, így már a rájátszásban sem vehetnek részt.

A másik párosításban a Zsolna és a Trencsén csap össze, a két győztes pedig majd a pénteki döntőben találkozik. Mindig az a csapat élvezheti a hazai pálya előnyeit, amely a tabellán magasabb helyen végzett, amennyiben a DAC holnap legyőzi a Liptószentmiklóst, pénteken szintén hazai pályán léphetnek pályára Baloghék. Az elődöntőkön és a döntőn is egy meccsen dől el a továbbjutó kiléte, döntetlen esetén 2x15 perces hosszabbítás következik, és ha az sem hoz döntést, akkor jön a büntetőpárbaj. A VAR mindhárom mérkőzésen jelen lesz.
Keddi ellenfelünk, a Liptószentmiklós ellen még nem védtem, de mindenképpen nyerni kell ellenük, és majd a döntőben is sikert aratni. Más forgatókönyv szóba sem jöhet. Hálásak vagyunk a szurkolóknak, akik Nagyszombatba is elkísértek minket. Bízunk benne, hogy segítségükkel sikeresen vesszük a selejtezőt”

– nyilatkozta a keddi ellenfélről a DAC fiatal magyar hálóőre Veszelinov Dániel.

A sárga-kékek aktuális ellenfele a nemzetközi kupaindulásért zajló rájátszás elődöntőjében az újonc Liptószentmiklós lesz. A liptói együttes célja a szezon előtt az élvonalbeli tagságuk megtartása volt, amit jócskán túlszárnyaltak és szezon megkoronázásaként, még a nemzetközi kupaszereplésért is csatába szállhatnak. A vendégek keretében felvidéki játékost is találhatunk Pinte Patrik személyében. Ami pedig a két csapat egymás elleni mérkőzéseit illeti az idei szezonban az alapszakasz során két alkalommal csaptak össze a felek, hazai pályán a sárga-kékek 3-1-re győzni tudtak, igaz akkor már az első percben a liptói együttes szerzett vezetést, de fordított a DAC. Az alapszakasz 13. fordulójában az újonc Liptószentmiklós nagy meglepetésre hazai pályán legyőzte a dunaszerdahelyi együttest. A sárga-kékek nem vehetik félvállról ezt a mérkőzést sem, hiszen mindössze két lépés választja el a nemzetközi porondtól a csallóközi együttest.

A DAC a 118 éves klubtörténelme során eddig hét alkalommal jutott ki az európai kupaporondra, ebből négyszer a legutóbbi négy évben.

Rájátszás a nemzetközi kupaszereplésért, elődöntő:

Május 23., kedd:

MŠK Zsolna – AS Trencsén 18.00 (Voyo)

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Tatran Liptószentmiklós 19.30 (Voyo)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.