2021. november 7., 08:29

Sorozatban ötödször is győzött a HC DAC

A női kézilabda bajnokság hétvégi 10. fordulójában is hozta a kötelezőt a HC DAC csapata, ami sorozatban ötödik sikerét jelentette a dunaszerdahelyi alakulatnak és továbbra is tapadnak a két riválisra a sárga-kékek.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk/Lelkes Ernő

A dunaszerdahelyi kézis lányok ezúttal hazai közönség előtt léphettek pályára, az ellenfél pedig a cseh Olmütz gárdája volt. Debre Viktor tanítványai egy újabb magabiztos győzelemmel szerezték meg a két pontot és továbbra is harmadik helyen állnak a tabellán.

A csallóközi sárga-kékek esélyeshez méltóan kezdtek és már az első perctől kezdve irányítottak, a dunaszerdahelyiek Bugár Cintia és Bízik Réka góljaival nyitották a mérkőzést. A találkozó elején a csehék tudták tartani a kétgólos különbséget, sőt egygólosra is sikerült csökkenteniük hátrányukat. A találkozón először a 13. percben nőtt háromgólosra a hazaiak előnye, de az Olmütz nem adta könnyen magát és mínusz háromgólos hátrányból is kiegyenlítettek 8-8-ra. A csehek nagyot küzdötttek, több ízben is sikerült egyenlíteniük, de a vezetést nem tudták megszerezni. 11 perccel a szünet előtt tudtak utoljára kiegyenlíteni a vendégek 10-10-re, ezt követően a DAC folyamatosan növelte előnyét.

Az első játékrész végére a sárga-kékek négygólos előnyt dolgoztak ki.

Szünet után is folytatódott a DAC fölénye és Bugár Cintia duplájára, valamint Sári Barbara góljára csak egy cseh találat volt a válasz, így a második félidő elején máris hatgólos előnybe kerültek a hazaiak. A csehek harcoltak és nem adták magukat könnyedén, ennek eredményeképpen három gólra is csökkentették hátrányukat, de többre nem futotta a cseh gárda erejéből. Debre Viktor védencei ismét megléptek és ismét hat gól fölé nőtt a két csapat között lévő különbség a hazaiak javára. Tíz perccel a vége előtt a sárga-kékek már nyolcgólos előnyben is voltak, amiből hetet sikerült is megtartani a végére.

Újabb magabiztos sikerével a DAC sorozatban ötödik sikerét könyvelhette el és továbbra is a tabella harmadik helyén állnak a Nagymihály, valamint a Baník Most mögött.

A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a nyolcgólos Élő Beatrix és az egyaránt 6-6 gólt szerző Bízik Réka és a születésnapos Sári Barbara volt.

Nagyon jó meccset játszottunk egy kifejezettem jó ellenfél ellen. Jelentős javulás állt be a játékunkban a legutóbbi mérkőzésünkhöz képest, de ennek ellenére kissé nehézkesen kezdtük a találkozót. Tapadt ránk rendesen az ellenfél, sorra kihasználta a rendre a védekezésünkben adódó hibáinkat. Az első félidő második felére azonban feljavult a védekezésünk, és el is tudtunk húzni négy góllal. A második játékrészben már nem is tudott ennél jobban megközelíteni bennünket az Olmütz, már mi diktáltuk a játékot. A problémáink ellenére nagyot küzdöttek ma a lányok, büszke vagyok rájuk, újabb fontos és értékes győzelmet arattunk”

- értékelte a mérkőzést követően Debre Viktor a HC DAC vezetőedzője.

MOL Extraliga, 10. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – DHK Zora Olmütz 33-26 (17-13)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 8, Bízik Réka 6, Sári Barbara 6, Hudák Emma 4, Mészáros Réka 3, Bugár Cintia 3, Juhos Kata 2, Pénzes Mónika 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.