2022. november 20., 08:43

Prágában aratott fontos győzelmet a HC DAC

A válogatott szünet után újra bajnoki fordulót rendeztek a szlovák-cseh közös lebonyolítású női kézilabda-bajnokság hétvégi fordulójában. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a prágai Slavia otthonában játszottak rangadót.

HC DAC
Fotó: hcdac.sk

Újra bajnoki mérkőzést játszottak a MOL Ligában szereplő dunaszerdahelyi sárga-kékek, miután a prágai Slavia otthonában léptek pályára Debre Viktor tanítványai. A csallóközi együttes jól kezdte a prágai túrát, és öt perc után 4-1-re megléptek a cseh riválistól. A hazaiak a kilencedik percben ugyan egy gólra is csökkentették hátrányukat, sőt a tizedik percben a DAC kapusának egy hétméterest kellett hárítania, így elmaradt a prágaiak egyenlítése. A folytatásban szoros csata alakult ki a felek között, de a Slavia nem tudott egyenlíteni.

A mérkőzés 24. percében ismét megléptek a sárga-kékek és négy góllal is vezettek, amit a prágaiak már nem tudtak lefaragni a szünetig, sőt a DAC a szünetre hatgólos előnyt épített ki.

Fordulást követően a hazaiak rendezték soraikat és elkezdték ledolgozni hátrányukat. A 40. percben ismét egy gólra megközelítették a házigazdák a dunaszerdahelyi együttest, de ezúttal sem sikerült kiegyenlíteniük, mivel a DAC ismét meglépett és háromgólosra növelte előnyét. Tíz perccel a vége előtt ismét szorosan alakult az eredmény és 25-24-es dunaszerdahelyi előny állt az eredményjelzőn.

A rendkívül fordulatos mérkőzés hajrájában a csallóközi együttes megőrizte előnyét és végül három góllal bizonyult jobbnak a prágai Slaviánál.

Győzelmével a DAC megerősítette negyedik helyét a tabellán és két pontra megközelítette a Slavia és Baník Most kettősét.

„Fontos két pontot szereztünk egy olyan csapat elleni, ami igazából még csak egyszer kapott ki az egész bajnokság alatt. Mindenképpen egy nehéz mérkőzés volt. Egy olyan összecsapás, amit háromszor nyertünk meg, de megnyertük, és ez a legfontosabb.

Hullámvölgy, hullámhegy követte egymást többször is, ami az eredmény alakulásán is látszott. Minden nehezebb időszakunkban volt olyan játékos azonban, akinek a szíve meg a keze a helyén volt, és így megszereztük ezt a nagyon fontos két pontot”

- nyilatkozta Debre Viktor a HC DAC vezetőedzője klub hivatalos honlapjának.

MOL Liga, 8. forduló:

DHC Slavia Praha - HC DAC Dunaszerdahely: 28-31 (12-18)

A DAC gólszerzői: Élő Beatrix 9, Juhos Kata 6, Hornyák Bernadett 4, Pénzes Mónika 3, Kristína Pastorková 3, Sári Barbara 3, Mészáros Réka 1, Natália Némethová 1, Bízik Réka 1

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.