2021. november 25., 10:23

Öt DAC-játékos a szlovák válogatott vb-keretében

A szlovák női kézilabda-válogatott hétfőn megkezdte a felkészülést a decemberi Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokságra. Pavol Streicher hétfőn még 20 játékossal kezdte meg a felkészülést, a keretben öt DAC-játékos, valamint öt felvidéki játékos is szerepel az utazó keretben.

szlovák válogatott nőikézilabda
Fotó: slovakhandball.sk

Hétfőn találkozott a decemberi Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokságra készülő női szlovák kézilabda-válogatott, ahol Pavol Streicher fogadta a keret tagjait, amelybe öt felvidéki játékos is meghívót kapott, de a HC DAC öt játékosa is szerepel a keretben. A szlovák szövetségi kapitány csütörtökön 18 fősre szűkítette a keretet, amely elutazott a világbajnokság helyszínére Spanyolországba, ahol hétvégén felkészülési tornán vesz részt a szlovák válogatott.

A szlovák válogatott keretében a dunaszerdahelyi HC DAC csapatából a kapus Oguntoye Viktória, Bízik Réka, Bízik Boglárka, Hudák Emma is bekerült, valamint a sárga-kékek csapatából Natália Némethová is helyet kapott.

A 20 fős keretnek tagja volt Erika Rajnohová is a DAC játékosa, de végül Pavol Streicher szövetségi kapitány 18 fős Spanyolországba utazó keretében nem szerepel. Mint ismert a DAC-játékosa nem rég tért vissza sérülésből, így a kapitány ezzel indokolta miért nem nevezte a vb-re utazó keretbe.

A felvidéki magyar játékosokat a Mosonmagyaróvár jobbátlövője Lancz Barbora egészítette ki, aki szintén készülhet a spanyolországi vb-re.

A decemberi vb előtt a szlovák nemzeti csapat egy felkészülési minitornán is részt vesz, ahol Spanyolországgal, Lengyelországgal és Németországgal is megmérkőznek Pavol Streicher tanítványai.

A decemberi spanyolországi világbajnokságon a szlovák válogatott december 2-án lép először pályára a magyar válogatott ellen. Az E jelű kvartettben a szlovák és a magyar válogatott mellett, Csehország és Németország szerepel majd. A csoportból az első három helyezett jut tovább.

A szlovák válogatott vb-kerete:
Kapusok: Adriana Medveďová (MGA Fivers Wien), Alexandra Ivanicja (Mlyny Stoislaw Koszalin), Oguntoye Viktória (HC DAC Dunaszerdahely), Beállók: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (Iuventa Nagymihály),
Szélsők: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (Iuventa Nagymihály), Bízik Réka (HC DAC Dunaszerdahely), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Vágsellye)
Átlövők: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball), Simona Szarková (Siófok KC), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvár), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová, (Iuventa Nagymihály), Hudák Emma, Boglárka Bízik, Natália Némethová (HC DAC Dunaszerdahely)
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!