2021. április 14., 14:00

Öt DAC-játékos a szlovák, két felvidéki a magyar válogatott keretében

Sorsdöntő világbajnoki selejtező vár a szlovák és magyar női kézilabda-válogatottra. A szlovákok a szerbekkel mérkőznek meg, míg a magyar válogatott az olaszokkal a világbajnoki részvételért. Pavol Streicher keretében ezúttal öt dunaszerdahelyi játékos szerepel, de további két Magyarországon légióskodó tehetséget is behívott a szövetségi kapitány, míg a magyar keretben is található két felvidéki játékos.

Fotó: Magyar kézilabda-válogatott facebook

A szlovák női kézilabda-válogatott Szerbia elleni mérkőzik meg a világbajnoki részvételért. A szlovákok a párharc első mérkőzésén hazai pályán játszanak szombaton 17 órától, majd négy nappal később Belgrádban lépnek pályára a visszavágón.

Pavol Streicher keretében a HC DAC csapata adja a legtöbb játékost, összesen öten kaptak meghívót a szlovák szövetségi kapitánytól. A keretben megtalálhatjuk, a kapus Oguntoye Viktóriát, a mezőnyjátékosok közül Bízik Réka, Bízik Boglárka, Kristína Pastorková szerepel a keretben, de az utolsó pillanatban Pénzes Mónika is meghívót kapott a kapitánytól.

A szlovák keretben további két Magyarországon légióskodó tehetség is  szerepel, a Mosonmagyaróvár két felvidéki játékosa, Hudák Emma és Lancz Barbora személyében.

A magyar válogatott is pályára lép a világbajnoki selejtező második szakaszában Olaszország ellen. Mivel az olaszok feladták a pályaválasztói jogukat, így mindkét mérkőzésre Érden került sor. Az első mérkőzés április 16-án, míg a visszavágóra április 18-án kerül sor. A magyar válogatott keretébe két felvidéki születésű játékos kapott meghívót, a dunaszerdahelyi tehetség Lakatos Rita,valamint az ímelyi származású Szöllősi-Zácsik Szandra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.