Olimpiai gondok a média munkatársainak szállítása körül

2021. február 11., 20:11
ma7 | MTI

Gondot okoz a tokiói nyári olimpia közlekedésért és szállításért felelős szervezőinek, hogy miképpen oldják meg gördülékenyen a várhatóan nagy számú külföldi sajtós eljuttatását az egyes versenyszínhelyekre.

Tokió 2020
Fotó: TASR / AP

Az utaztatási problémákról hírt adva az insidethegames.biz szaklap azt írta, hogy

külön gondot jelentenek azok az újságírók, akik nem az olimpia hivatalos szállodáiban szállnak majd meg.

A portál idézte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság médiaműveleti vezetőjét, Lucia Montanarellát, aki azt mondta: „tudjuk, hogy nagy számban vannak olyan akkreditált sajtósok, akik különböző helyeken tartózkodnak majd, s nem a hivatalos szállodák valamelyikét választották”.

Hozzáfűzte: ha az érintetteknek nincs hozzáférésük a tömegközlekedéshez, akkor

alternatív megoldásokra van szükség, hogy ezek az emberek mozoghassanak.

Pierre Ducroy, az olimpiai játékok műveleti igazgatója a japán kormánnyal folytatott megbeszélésekről szólva azt mondta, még nincs döntés arról, hogy engedélyezik-e a fővárosi lakosok bizonyos része számára a tömegközlekedés szabad használatát.

A portál anyagában kitért arra kérdésre is, hogy ki állja a média által igényelt koronavírus-tesztelés költségeit Japánba érkezésük előtt és után.

Az illetékes japán szállítási tisztviselő azt válaszolta, hogy „a belépéskor a japán szabályok szerinti vizsgálatokat el kell végezni, és ha szükséges, a japán hatóságok gondoskodnak a költségekről”. Nakamura Hide hozzátette, az országba érkezés előtt 72 órával elvégzendő tesztelés költségei ugyanakkor az utazóra hárulnak.

Kövesse facebook oldalunkat is!