2020. december 9., 09:02

Női kézi Eb: vereség a világbajnok hollandoktól, de megvan a továbbjutás

A női kézilabda Európa-bajnokságon kedd este szinte biztos továbbjutóként léphetett pályára a magyar válogatott, a regnáló világbajnok hollandok ellen, a dániai világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában.

Fotó: BSR Agency/Getty Images Hungary

A magyar válogatottnak a horvátoktól elszenvedett meglepő és fájdalmas veresége, illetve a szerbek felett aratott, önbizalomnövelő győzelme után utolsó csoportmérkőzésén a hollandok ellen lépett pályára, akik nulla ponttal a túlélésért küzdött a mieink ellen.

A magyar válogatott a szerbek elleni győzelmének köszönhetően szinte biztos továbbjutóként léphetett pályára a regnáló világbajnok, Hollandia ellen. Szöllősi-Zácsikék abban az esetben búcsúztak volna a tornától, ha a hollandok 21 góllal legyőzték volna a magyar csapatot, ami nem is jött össze a regnáló világbajnoknak.

A magyar csapat ezúttal is remekül játszott az első félidőben, az előző mérkőzés legjobbja, a felvidéki Szöllősi-Zácsik Szandra ezúttal is fontos gólokat szerzett.

A hollandokon nagy volt a nyomás, mindenképpen győzniük kellett a továbbjutáshoz. A mérkőzés elején nagyon kiegyenlített csata folyt a pályán, szorosan alakult az eredmény, az ímelyi származású Szöllősi-Zácsik ezúttal is jól kezdett és hat perc alatt két gólt is dobott, ezzel 4-3-ra vezettünk. A folytatásban is kiegyenlített szoros csata folyt, a 8. perc után a hollandok átvették a vezetést, amit öt perccel később ismét megfordítottunk. Ezt követően a magyar csapat nem engedte ki a vezetést a kezéből és a félidő végéig folyamatosan vezettünk. Az első játékrész 15-13-as magyar vezetéssel zárult.

Fordulást követően a hollandok egyértelműen feljavultak, a magyar csapat a 41. percig tudta tartani előnyét, a világbajnok előbb kiegyenlített, majd két perccel később már a vezetést is átvették.

Ezek után a magyar válogatott ugyan két alkalommal is egyenlített, de a vezetést már nem sikerült visszaszerezni a hollandoktól.

A végére a hollandok felőrölték a magyar csapatot és négygólos győzelmet arattak, ami azt jelentette, hogy mindkét csapat ott lesz a középdöntőben. A csapat legeredményesebb játékosai a négy gólt szerző Kovacsics, Háfra és a felvidéki Szöllősi-Zácsik lettek.

A hollandok két pontot, míg a mieink nulla pontot visznek magukkal. A torna további küzdelmeitől pedig a szerb válogatott búcsúzott a csoportuból. Csütörtökön Románia, szombaton Németország, míg jövő kedden Norvégia lesz az ellenfelünk.

A második játékrészben inkább a hollandoknak lett volna okuk görcsösen játszani, mégis mi erőlködtünk. Ritmust, lendületet veszítettünk, beszűkült a támadójátékunk és védekezésben is hibáztunk, könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek. Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen nyerni szerettünk volna, de az épülés és a tapasztalatszerzés az elsődleges célunk ezen a tornán, van még lehetőségünk javítani, szeretnénk minél sikeresebbek lenni"

- idézi a magyar szövetség honlapja Danyi Gábor szövetségi kapitányt.

Női kézilabda Európa-bajnokság, Dánia, C-csoport, 3. forduló:

Hollandia - Magyarország 28-24 (13-15)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.