Nemzetközi Úszóliga - Élen a London Roar

2020. október 30., 18:01
ma7 | MTI

A Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) ötödik összecsapásán az első napot követően a London Roar vezet a La Current, a Tokyo Frog Kings és a DC Tridents csapata előtt.

Nemzetközi Úszóliga
Fotó: Archívum
Nemzetközi Úszóliga a budapesti Duna Arénában

Ebben a fordulóban nem érintettek a magyar úszók.

A versenynap egyik meglepetését a görög Kristian Gkolomeev okozta, aki többek között az orosz Vlagyimir Morozovot is legyőzve 20.97 másodperces országos csúccsal, a három évvel ezelőtt általa felállított rekord (21.02) megdöntésével diadalmaskodott.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően - ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.

Kövesse facebook oldalunkat is!