2022. április 6., 20:11

Négy vesztes bajnoki mérkőzés után győzött újra a HC DAC

A cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) 26. fordulójában a dunaszerdahelyi HC DAC megtörte négy mérkőzéses nyeretlenségi szériáját és újra győzni tudtak a sárga-kékek.

hcdac
Fotó: hcdac.sk

Négy vesztes bajnoki találkozó után újra győzelmet ünnepelhetett a HC DAC női kézilabdacsapata.

A Debre Viktor irányította sárga-kékek a sereghajtó Stomfa csapatát győzték le magabiztosan és négy nyeretlen mérkőzés után győztek újra.

A hazaiak számára kötelező házi feladat volt a sereghajtó legyőzése, hiszen a harmadik helyért folytatott csatában a cseh Lázně Kynžvart egy pontra megközelítette a dunaszerdahelyi együttest, így létfontosságú volt a két pont megszerzése a sereghajtó ellen.

A találkozó első gólját a sereghajtó Stomfa szerezte, amire a dunaszerdahelyi lányok egy kilencgólos sorozattal válaszoltak, így az első negyedóra végére a házigazdák 9-1-es előnybe kerültek. A hazaiak így magabiztos előnybe kerültek a mérkőzés elején. A sárga-kékek a folytatásban is növelni tudták előnyüket, a 18. perc derekán már tízgólos volt a két csapat között a különbség a DAC javára.

Az első félidő második felében a sereghajtó próbálta csökkenteni hátrányát ugyan, de a hazaiak megőrizték előnyüket, sőt az első játékrész végére már 12 góllal is megléptek a sárga-kékek.

Szünetről visszatérve sem változott a játék képe, a hazaiak domináltak és a 40. percben már 13 gólos előnyt építettek ki Bízikék. A hazaik előnye egyre csak nőtt, bő negyedórával a vége előtt már 17 gól is volt a sárga-kékek előnye.

A sereghajtó nem igazán találta az ellenszert a DAC játékosainak semlegesítésére, a hazaiak nagy fölényben játszottak és a papírformának megfelelően átgázoltak a sereghajtón.

A csallóközi együttes végül érvényesítettea a papírformát és osztálykülönbséggel 21 góllal kiütötték a sereghajtó Stomfát. Debre Viktor együttese győzelmének köszönhetően megerősítette harmadik helyét a tabellán.

MOL Liga, 26. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – HC Tatran Stomfa 35-14 (20-8)

DAC gólszerzői: Pénzes Mónika 6, Bízik Réka 5, Erika Rajnohová 5, Juhos Kata 5, Hudák Emma 4, Tamási Éva 4, Sári Barbara 2, Kucsera Rebeka 2, Mészáros Réka 2
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.